JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Declararea neconstituţionalităţii prevederilor art. 73 alin. (1) din Legea nr. 263/2010 pe parcursul soluţionării contestaţiei formulate împotriva deciziei de respingere a cererii de acordare a pensiei de invaliditate. Consecințe

26 mart. 2013
Vizualizari: 19
  • Curtea Constituțională: decizia nr. 680/2012
  • Legea nr. 263/2010: art. 73 alin. (1)

Urmare a declarării neconstituționalității prevederilor art. 73 alin. (1) din Legea nr. 263/2010 pe parcursul soluționării contestației formulate împotriva deciziei de respingere a cererii de acordare a pensiei de invaliditate, reclamantul, îndeplinind condițiile acordării acestui tip de pensie raportat la celelalte condițiile legale, ce nu au fost declarate neconstituționale, are dreptul la acordarea pensiei la de la formularea cererii, iar nu de la data publicării deciziei Curții Constituționale în Monitorul Oficial.

(Curtea de Apel Constanța, secția a I civilă, decizia nr. 140 din 26 martie 2013)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Declararea neconstituționalității prevederilor art. 73 alin. (1) din Legea nr. 263/2010 pe parcursul soluționării contestației formulate împotriva deciziei de respingere a cererii de acordare a pensiei de invaliditate. Consecințe was last modified: februarie 24th, 2024 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.