JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de leasing. Creanţă pentru care se poate cere deschiderea procedurii insolvenţei

1 iun. 2010
Vizualizari: 92
  • Legea nr. 85/2006

Caracterul particular al unei creanțe învocate într-un contract de leasing, constând în rate scadente pentru care s-au emis facturi achitate și rate de leasing neachitate, intitulate în cererea creditoarei ca fiind „capital nefacturat”, câtă vreme nu s-a deschis procedura insolvenței, creditoarea nu poate declara scadente aceste rate noi.
Rezilierea contractului de leasing nu poate forma obiectul unei cererii de deschidere a procedurii insolvenței. În condițiile în care creditoarea a intrat în posesia autoturismului ce a făcut obiectul contractului și s-au și plătit ratele ajunse la termen, nu poate solicita în același timp și plata tuturor ratelor stabilite prin contract.

(Curtea de Apel Târgu Mureș, secția comercială, decizia nr. 691 din 1 iunie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de leasing. Creanță pentru care se poate cere deschiderea procedurii insolvenței was last modified: august 27th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.