JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract colectiv de muncă la nivel de ramură. Acordarea sporului de vechime

11 ian. 2011
Vizualizari: 159
  • Legea nr. 130/1996: art. 11 alin. (1) lit. c) C. muncii: art. 241 alin. (1) lit. c)

În condițiile în care clauzele contractelor colective de muncă produc efecte pentru toți salariații încadrați la toți angajatorii din ramura de activitate pentru care s-a încheiat contractul colectiv de muncă la acest nivel, iar pârâta, care, prin obiectul de activitate se încadrează între unitățile din ramura chimie, nu a făcut dovada că i-a acordat reclamantei sporul de vechime la care aceasta era îndreptățită, în conformitate cu prevederile Contractelor colective de muncă la nivelul ramurii chimie și petrochimie pe anii 2005-2006, respectiv pe anii 2007-2010 menționate, în mod justificat s-a dispus obligarea pârâtei la plata în favoarea reclamantei a drepturilor bănești echivalente cu sporul de vechime, chiar dacă acordarea sporului de vechime nu a fost prezăvut în contrtactul individual de muncă al reclamantei.

(Curtea de Apel Targu-Mureș, s. I civ., decizia nr. 28 din 11 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract colectiv de muncă la nivel de ramură. Acordarea sporului de vechime was last modified: iulie 21st, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.