JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestație. Mandat european de arestare. Recunoașterea pe cale incidentală a hotărârii penale străine de condamnare. Trimitere spre rejudecare

7 iul. 2022
Vizualizari: 29
  • Legea 302/2004: art. 99

Termenul de ”cel mult 20 de zile de la data primei solicitări”, prevăzut de art. 99 alin. (4) din Legea 302/2004, în care autoritatea judiciară emitentă a mandatului european de arestare trebuie să transmită informațiile necesare recunoașterii pe cale incidentală a hotărârii penale străine de condamnare nu este un termen imperativ, ci unul de recomandare care nu împiedică continuarea procedurii de recunoaștere și executare a acestei hotărâri.

(ICCJ, Secția penală, decizia nr. 440 din 7 iulie 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestație. Mandat european de arestare. Recunoașterea pe cale incidentală a hotărârii penale străine de condamnare. Trimitere spre rejudecare was last modified: noiembrie 18th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.