JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestație împotriva deciziei de recalculare a pensiei, emisă de casa de pensii sectorială. Competența de soluționare a cauzei

2 dec. 2011
Vizualizari: 337
  • Legea nr. 119/2010
  • Legea nr. 19/2000
  • Legea nr. 263/2010: art. 154

Odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 263/2010, prin care a fost abrogată Legea nr. 19/2000, competența teritorială de soluționare a cererilor cu privire la deciziile emise de casele de pensii sectoriale, care sunt fostele case de pensii ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Administrației și Internelor și SRI, s-a modificat în sensul că aceste cereri se soluționează de către instanța de la domiciliul reclamantului. Astfel, potrivit art. 154 alin. (1) din Legea nr. 263/2007, contestația împotriva deciziei de recalculare a pensiei în baza Legii nr. 119/2010, emisă de o casă sectorială de pensii se adresează instanței de la domiciliul reclamantului, instanța competentă teritorial să judece pricina.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 8539 din 2 decembrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestație împotriva deciziei de recalculare a pensiei, emisă de casa de pensii sectorială. Competența de soluționare a cauzei was last modified: iulie 24th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.