JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestarea actului administrativ fiscal. Nerespectarea termenului. Consecinţe

10 mart. 2010
Vizualizari: 42
  • C. proc. fisc.: art. 205-207
  • C. proc. fisc.: art. 209

Decizia de impunere emisă de organul administrativ fiscal, reprezintă un act administrativ fiscal și contestarea actului trebuie făcută în limita termenelor și a procedurii speciale, în termen de 30 de zile de la comunicarea actului.
Formularea plângerii administrative peste termenul prevăzut de art. 205 alin. (1) C. proc. fisc., echivalează practic cu neîndeplinirea procedurii prealabile obligatorii, astfel încât acțiunea formulată împotriva deciziei prin care organul de soluționare a contestației a respins contestația împotriva deciziei de impunere ca tardiv formulată, este inadmisibilă.

(Curtea de Apel Ploiești, secția comercială, de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 432 din 10 martie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contestarea actului administrativ fiscal. Nerespectarea termenului. Consecințe was last modified: august 17th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.