JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Confiscare extinsă. Infracţiunea prevăzută în art. 7 alin. (2) din Legea nr. 241/2005

30 mart. 2016
Vizualizari: 70
  • C. pen. anterior: art. 118^2
  • Legea nr. 227/2015: art. 452 alin. (1) lit. a)
  • Legea nr. 241/2005: art. 7 alin. (2)
  • NCP: art. 112^1

Instanța dispune confiscarea extinsă a sumelor de bani deținute de persoana condamnată pentru comiterea infracțiunii prevăzute în art. 367 alin. (1) C. pen., dacă valoarea sumelor de bani depășește în mod vădit veniturile obținute de persoana condamnată în mod licit, în condițiile în care aceasta nu are o ocupație, iar instanța are convingerea că sumele de bani provin din activitățile persoanei condamnate în cadrul grupului infracțional organizat, convingere formată pe baza modalității în care persoana condamnată a participat la activitățile infracționale ale grupului, a rolului în luarea deciziilor și executarea acestora în cadrul grupului și a acțiunilor efectuate în scopul ascunderii sumelor de bani.
Fapta de a produce tutun prelucrat, ca produs accizabil care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în Legea nr. 227/2015, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute în art. 452 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, iar nu și elementele constitutive ale infracțiunii de evaziune fiscală prevăzută în art. 9 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 241/2005.

(I.C.C.J., s. pen., decizia nr. 129/A din 30 martie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Confiscare extinsă. Infracțiunea prevăzută în art. 7 alin. (2) din Legea nr. 241/2005 was last modified: aprilie 28th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.