JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Concurenţă neloială. Stabilirea unor taxe suplimentare. Denaturarea concurenţei. Condiţii şi efecte

29 nov. 2011
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 58
  • Legea nr. 21/1996: art. 49
  • Legea nr. 21/1996: art. 5 alin.(1)

Dispozițiile art. 5 alin. (1) din Legea nr. 21/1996 declară interzise înțelegerile ,,exprese sau tacite” între agenții economici sau asociații de agenți economici, care au ca obiect sau pot avea ca efect restrângerea, împiedicarea sau denaturarea concurenței pe piața românească sau pe o parte a acesteia.
Astfel, existența unei taxe suplimentare nu conduce automat la aplicarea art. 5 din Legea nr. 21/1996, stabilirea unor taxe de raft nereprezentând, în sine, o problemă de natură concurențială, ci numai în măsura în care se dovedește că acestea au ca efect distorsionarea concurenței pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 3885 din 29 noiembrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Concurență neloială. Stabilirea unor taxe suplimentare. Denaturarea concurenței. Condiții și efecte was last modified: iulie 24th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.