JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Competența instanței de la domiciliul pârâtului de a soluționa o acțiune personală cu privire la un imobil. Obligație de a face

22 sept. 2011
Vizualizari: 79
  • C. proc. civ.: art. 13
  • C. proc. civ.: art. 5


Instanța de la domiciliul pârâtului este competentă să soluționeze acțiunea prin care s-a solicitat obligarea la eliberarea unui spațiu, obiectul cererii fiind o „obligația de a face”.
În atare condiții nu sunt aplicabile dispozițiile art. 13 C. proc. civ., care vizează acțiunile imobiliare, întrucât în sensul acestui text prin „cereri privitoare la bunuri nemișcătoare” se înțeleg numai acțiunile reale imobiliare, nu și cele personale, chiar dacă ele se referă la bunuri imobiliare.

(I.C.C.J., s. civ. și de proprietate intelectuală, decizia nr. 6316 din 22 septembrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Competența instanței de la domiciliul pârâtului de a soluționa o acțiune personală cu privire la un imobil. Obligație de a face was last modified: iulie 21st, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.