JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Circumstanţe atenuante. Efectele acestora în cazul tentativei la infracţiunea de omor calificat

6 ian. 2011
Vizualizari: 64
  • C. pen.: art. 76 alin. (2)
  • C. pen.: at. 74

Împăcarea părților într-o cauză ce nu are ca efect încetarea procesului penal, justifică o reindividualizare a pedepsei, în sensul diminuării acesteia. Aceasta determină coborârea pedepsei la care a fost condamnat de către prima instanță, sub minimul său special și, în raport de dispozițiile art. 76 alin. (2) C.pen., pedeapsa închisorii poate fi redusă cel mult până la o treime din minimul său special.

(Curtea de Apel Pitești, secția penală și pentru cauze cu minori și de familie, decizia nr. 3 din 6 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Circumstanțe atenuante. Efectele acestora în cazul tentativei la infracțiunea de omor calificat was last modified: august 26th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.