JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de suspendare a ordinului de acordare a preavizului de 30 de zile anterior eliberării din funcţia publică. Inadmisibilitate

28 oct. 2010
Vizualizari: 96
  • Legea nr. 188/1999: art. 99 alin. (1) lit. b) şi alin. (3)
  • Legea nr. 554/2004: art. 1 alin. (1)
  • Legea nr. 554/2004: art. 14

Este inadmisibilă acțiunea care vizează suspendarea executării unui ordin prin care se acordă, unui funcționar public, în condițiile art. 99 alin. (1) lit. b) și alin. (3) din Legea nr. 188/1999, un preaviz de 30 de zile, întrucât acest ordin, ca act premergător emiterii ordinului de eliberare din funcție – singurul care are ca efect modificarea/încetarea raporturilor de serviciu – nu are calitatea de act administrativ, apt să producă prin sine însuși efecte juridice pentru a putea fi contestat în fața instanței de contencios administrativ.

(I.C.C.J., secția de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 4623 din 28 octombrie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de suspendare a ordinului de acordare a preavizului de 30 de zile anterior eliberării din funcția publică. Inadmisibilitate was last modified: august 27th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.