JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Condiţii de admisibilitate din perspectiva prevederilor art. 267 paragraful 1 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene

8 nov. 2016
Vizualizari: 169
  • art. 267
  • art. 4 alin. (2)
  • art. 6 alin. (1) C. civ. din 1864: art. 3
  • Directiva nr. 93/13/CEE
  • O.U.G. nr. 50/2010: art. 95
  • Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene
  • Tratatul privind Uniunea Europeană: art. 19 alin. (3) lit. b)

În cazul în care prin cererea de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene nu se invocă o chestiune de interpretare în legătură cu aplicarea uniformă a dreptului Uniunii Europene, ci se solicită să se răspundă dacă dispozițiile legale invocate sunt aplicabile clauzelor din contractele în litigiu, întrebarea astfel formulată nu poate face obiectul sesizării CJUE deoarece ar însemna să se solicite Curții să aplice ea însăși dreptul Uniunii în acel litigiu, ceea ce excede rolului CJUE în cadrul procedurii preliminare.

(I.C.C.J., s. I civ., încheierea din 8 noiembrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene. Condiții de admisibilitate din perspectiva prevederilor art. 267 paragraful 1 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene was last modified: mai 21st, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.