JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de chemare în judecată anulată ca netimbrată. Imposibilitatea suprapunerii remediilor procesuale reglementate de art. 200 NCPC şi art. 39 din O.U.G. nr. 80/2013

22 sept. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 34
  • NCPC: art. 200
  • O.U.G. nr. 80/2013: art. 39

Procedura reglementată de art. 200 C. proc. civ. se referă în mod expres și limitativ la verificarea și regularizarea cererii de chemare în judecată, analiza preliminară a acesteia cuprinzând și verificarea încadrării sale în cerințele prevăzute de art. 197 care impun condiția ca cererea de chemare în judecată să fie timbrată în mod legal, menționându-se expres faptul că netimbrarea sau insuficienta timbrare atrage anularea cererii.
În cazul în care cererea de chemare în judecată a fost anulată ca netimbrată pentru neîndeplinirea obligației de a timbra, stabilită în conformitate cu dispozițiile O.U.G. nr. 80/2013, iar partea nu a uzat de prevederile art. 39 alin. (1) din această ordonanță, chestiunea timbrajului nu mai poate fi repusă în discuție în calea de atac de reformare.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 1470 din 22 septembrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cerere de chemare în judecată anulată ca netimbrată. Imposibilitatea suprapunerii remediilor procesuale reglementate de art. 200 NCPC și art. 39 din O.U.G. nr. 80/2013 was last modified: iunie 14th, 2022 by Redacția ProLege
Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.