JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cameră preliminară. Reunirea cauzelor. Inadmisibilitate

14 apr. 2021
Vizualizari: 49
  • C. proc. pen.: art. 346
  • C. proc. pen.: art. 45
  • C. proc. pen.: art. 54

În raport cu dispozițiile art. 45 alin. (2) C. proc. pen. – în baza cărora cauzele pot fi reunite dacă se află în fața primei instanțe sau în fața instanței de apel -, cu dispozițiile art. 54 din același cod referitoare la competența judecătorului de cameră preliminară și cu dispozițiile art. 346 C. proc pen. care reglementează soluțiile în procedura camerei preliminare, reunirea cauzelor nu poate fi dispusă de către judecătorul de cameră preliminară în faza procesuală a camerei preliminare, ci numai de către instanța de judecată, după parcurgerea procedurii de cameră preliminară. În consecință, în faza procesuală a camerei preliminare, judecătorul de cameră preliminară de la instanța sesizată prin rechizitoriu respinge, ca inadmisibilă, cererea de reunire a cauzelor, formulată de judecătorul de cameră preliminară de la instanța sesizată printr-un rechizitoriu distinct.

(ICCJ, Secția penală, judecător de cameră preliminară, încheierea nr. 205 din 14 aprilie 2021)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Cameră preliminară. Reunirea cauzelor. Inadmisibilitate was last modified: noiembrie 23rd, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.