JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Autorizaţie de construire. Legalitatea emiterii. Studiu de însorire. Distanţa legală între construcţii

28 ian. 2013
Vizualizari: 36
  • Legea nr. 50/1991
  • Ordinul nr. 536/1997 al Ministerului Sănătăţii

Referitor la invocarea de către recurenți a încălcării prevederilor Codului civil privind distanța între construcții, instanța de fond a reținut corect că aceste motive nu sunt de natură a afecta legalitatea autorizației de construire prin care s-a aprobat extinderea terasei pârâtei-intimate la construcția existentă, aceste împrejurări putând fi verificate și soluționate pe calea unei acțiuni civile prin care se poate solicita luarea unor măsuri pentru respectarea prevederilor legale, chiar dacă nu s-a dispus anularea autorizației de construire.

(Curtea de Apel Oradea, secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 269 din 28 ianuarie 2013)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Autorizație de construire. Legalitatea emiterii. Studiu de însorire. Distanța legală între construcții was last modified: martie 2nd, 2024 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.