JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Arestare preventivă. Absenţa întrunirii cerinţelor şi cazurilor impuse de jurisprudenţa C.E.D.O. cu privire la detenţia preventivă. Luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara

10 nov. 2011
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 91
  • C. proc. pen.: art. 148

Orice măsură preventivă trebuie să fie conformă cu scopul urmărit de art. 5 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, scop care constă în protejarea individului împotriva privării arbitrare de libertate. Astfel, se impune nu numai ca privarea de libertate să aibă loc cu respectarea dispozițiilor dreptului intern ci este necesar ca și acesta din urmă să fie, la rândul său, în acord cu principiile și prevederile Convenției. Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
În aceste condiții, detenția este justificată doar dacă se face dovada că asupra procesului penal planează cel puțin unul dintre următoarele pericole, care trebuie apreciate, in concreto, pentru fiecare caz în parte: pericolul de distrugere a probelor, riscul presiunii asupra martorilor, pericolul de a fi tulburată ordinea publică.

(Curtea de Apel Timișoara, s. pen., decizia nr. 1791 din 10 noiembrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Arestare preventivă. Absența întrunirii cerințelor și cazurilor impuse de jurisprudența C.E.D.O. cu privire la detenția preventivă. Luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi țara was last modified: august 2nd, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.