JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Arbitraj. Invocarea excepţiei nulităţii hotărârii AGA. Inadmisibilitate, din perspectiva art. 364 din Codul de procedură civilă

18 ian. 2011
Vizualizari: 54
  • C. proc. civ.: art. 364 lit. i)
  • Legea nr. 31/1990: art. 132
  • Legea nr. 31/1990: art. 250
  • Legea nr. 31/1990: art. 251

În cadrul procesual reglementat de prevederile art. 364 C. proc. civ. criticile trebuie să vizeze hotărârea arbitrală și respectiv hotărârea pronunțată de instanță în acțiunea în anulare, iar nu motive care pot fi invocate în conformitate cu regulile stabilite de un alt act normativ.
Astfel, excepția nulității hotărârii adunării generale extraordinare a acționarilor și respectiv a fuziunii societății pot fi analizate doar în cadrul procesual și după regulile stabilite de dispozițiile imperative cuprinse în art. 132, art. 250 și art. 251 din Legea nr. 31/1990 și nu pot fi valorificate pe cale incidentală.

(I.C.C.J., secția comercială,decizia nr. 153 din 18 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Arbitraj. Invocarea excepției nulității hotărârii AGA. Inadmisibilitate, din perspectiva art. 364 din Codul de procedură civilă was last modified: septembrie 6th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.