JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Apartenenţa la domeniul public sau domeniul privat a imobilului preluat în mod abuziv de stat. Condiţii pentru restituirea în natură

28 ian. 2011
Vizualizari: 117
  • Legea nr. 10/2001: art. 10
  • Legea nr. 10/2001: art. 11
  • Legea nr. 10/2001: art. 16

Potrivit art. 16 din Legea nr. 10/2001, utilitatea publică a imobilului nu împiedică restituirea sa în natură, ci reprezintă doar un temei pentru menținerea afectațiunii pentru o anumită perioadă de timp.
În ceea ce privește terenurile, situația lor este reglementată distinct în art. 10 și 11 din Legea nr. 10/2001, restituirea în natură fiind posibilă numai în acele situații în care sunt considerate libere după exigențele textelor de lege menționate.

(I.C.C.J., secția civilă și de proprietate întelectuală, decizia nr. 612 din 28 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Apartenența la domeniul public sau domeniul privat a imobilului preluat în mod abuziv de stat. Condiții pentru restituirea în natură was last modified: septembrie 3rd, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.