JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Anularea hotărârilor de consiliul local care disciplinează raporturi juridice civile

22 sept. 2016
Vizualizari: 173
  • Legea nr. 554/2004: art. 2 alin. (1) lit. c)

În verificarea îndeplinirii condiției privitoare la regimul juridic aplicabil hotărârilor de Consiliul Local, instanța este ținută de verificarea calității în care a acționat Consiliul Local, respectiv dacă acesta a efectuat un act de putere sau a acționat ca un simplu particular.
În ipoteza în care Consiliul Local a acționat în calitate organ deliberativ al asociatului Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului T. al unor societăți comerciale, nu se impune votul secret prevăzut de dispozițiile art. 45 alin. (6) din Legea nr. 215/2001 care nu au în vedere adoptarea unor hotărâri ce vizează raporturi juridice de drept civil.

(Curtea de Apel Galați, SCAF, decizia nr. 1002 din 22 septembrie 2016)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Anularea hotărârilor de consiliul local care disciplinează raporturi juridice civile was last modified: mai 28th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.