JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Anularea contractului de vânzare-cumpărare de acțiuni. Prescripția dreptului material la acțiune

11 ian. 2011
Vizualizari: 98
  • H.G. nr. 489/2003

H.G. nr. 489/2003 – în calitate de dispoziție specială, nu cuprinde nicio normă derogatorie de la dreptul comun privind prescripția extinctivă a dreptului de a cere rezoluțiunea unui contract de vânzare – cumpărare.
Întrucât prescripția extinctivă este reglementată ca o modalitate de stingere a obligațiilor contractuale, susținerea recurentei – reclamante în sensul că textul de lege arătat privește derularea contractelor de privatizare până la executarea obligațiilor asumate de către cumpărător – și independent de termenele contractuale stipulate, este nelegală, adăugând la lege, contrar principiului: ubi lex non distinquit, nec nos dintingere debemus.

(I.C.C.J., secția comercială, decizia nr. 7 din 11 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Anularea contractului de vânzare-cumpărare de acțiuni. Prescripția dreptului material la acțiune was last modified: septembrie 6th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.