JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acte administrativ-fiscale. Impozit pe teren și clădire. Principiul evitării dublei impuneri. Plată nedatorată

2 oct. 2022
Vizualizari: 53
  • C. fisc.: art. 455 alin. (5)
  • C. pr. fisc.: art. 163
  • C. pr. fisc.: art. 268
  • NCC: art. 1300
  • NCC: art. 1341
  • NCC: art. 1472

Constatările primei instanțe referitoare la plata nedatorată sunt eronate, în speță nefiind întrunite condițiile instituției plății nedatorate, prevăzute de 1341 NCC, respectiv lipsește condiția inexistenței intenției de a se executa obligația altuia. Dar, apărările intimatei-pârâte referitoare la faptul că recurenta nu și-a îndeplinit obligația de a se prezenta la organul fiscal pentru a depune declarația aferentă dobândirii bunului imobil în proprietatea sa nu poate avea drept consecință stabilirea plății impozitului pe imobil, dacă acel impozit a fost déjà achitat, întrucât impozitul în discuție este datorat pe imobil și nu pe persoană fizică, iar pe de altă parte s-ar ajunge la o dublă impozitare.

(Curtea de Apel Brașov, Secția de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 534 din 2 octombrie 2022 )


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acte administrativ-fiscale. Impozit pe teren și clădire. Principiul evitării dublei impuneri. Plată nedatorată was last modified: noiembrie 18th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.