JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Achiziţii publice. Neparcurgerea procedurii prealabile. Obligativitatea întocmirii raportului de informare privind rezultatul procedurii de atribuire, ca etapă a procedurii speciale

4 mart. 2010
Vizualizari: 64
  • Legea nr. 554/2004: art. 7
  • O.U.G. nr. 34/2006

În cazul atacării actelor emise în procedura specială privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii, reglementată prin O.U.G. nr. 34/2006, nu este necesară parcurgerea procedurii prealabile prevăzute de art. 7 din Legea nr. 554/2004. Derogarea este expres statornicită prin dispozițiile art. 2561 alin. (2) din O.U.G. nr. 34/2006, text de lege conform căruia lipsa „notificării” prealabile nu împiedică ofertantul să sesizeze instanța de judecată.
Raportul de informare privind rezultatul procedurii de atribuire, ca act ce conține inclusiv concluziile etapei de negociere, este prevăzut de lege, însă nu marchează finalul procedurii (fiind urmat de decizia conducătorului autorității contractante), nu confirmă faptul că persoana cu care s-a negociat este cea desemnată ca fiind câștigătoarea procedurii și nici nu obligă autoritatea contractantă, în mod automat, la încheierea contractului de achiziție publică.

(Curtea de Apel Târgu Mureș, secția de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 315 din 4 martie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Achiziții publice. Neparcurgerea procedurii prealabile. Obligativitatea întocmirii raportului de informare privind rezultatul procedurii de atribuire, ca etapă a procedurii speciale was last modified: august 27th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.