Întâlnirea ministrului justiției cu omologul său din Republica Franceză

12 feb. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 102

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit celor publicate pe site-ul oficial (www.just.ro), în contextul reuniunii informale a miniștrilor justiției și afacerilor interne din statele membre ale Uniunii Europene, care s-a desfășurat la București, în perioada 7-8 februarie 2019, domnul Tudorel Toader, ministrul justiției, a avut, în data de 8 februarie, o întrevedere cu doamna Nicole Belloubet, ministrul justiției din Republica Franceză, însoțită de doamna ambasador Michèle Ramis, precum și de o delegație la nivel tehnic.

Vezi și Participarea delegației Ministerului Justiției la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), Bruxelles, 7-8 decembrie 2017

Astfel, la întâlnire, ministrul român a fost însoțit de domnul Sebastian Costea, secretar de stat, precum și de o delegație tehnică din cadrul Ministerului Justiției și al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

Cei doi demnitari au discutat despre temele de interes în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, precum și despre cooperarea bilaterală dintre cele două state membre în domeniul justiției.

În ceea ce privește derularea Președinției române a Consiliului UE, cei doi oficiali și-au exprimat dorința reciprocă de a coopera constructiv și de a avansa cât mai multe dintre dosarele aflate în curs de negociere.

De asemenea, a fost subliniată îndelungata tradiție a relațiilor româno-franceze. În acest context, cei doi înalți demnitari au agreat posibilitatea relansării unor evenimente comune în domeniul juridic, atât pe palierul academic, cât și pe palierul instituțional sub titulatura „Zilele juridice franco-române”.

Cei doi miniștri au subliniat faptul că bunele relații de cooperare bilaterală sunt reflectate și printr-o serie de activități, măsuri și proiecte comune, cum ar fi organizarea de seminarii în variate domenii, cum ar fi confiscarea de bunuri sau combaterea traficului de droguri și, în acest sens, dna ministru Nicole Belloubet a lansat invitația către Ministerul Justiției din România de a participa la seminarul organizat în luna martie a anului curent, ce are ca temă traficul de persoane.

Totodată, a fost subliniată și importanța instituției magistratului de legătură în facilitarea cooperării bilaterale. Dl ministru Tudorel Toader a precizat faptul că, la momentul actual, România are un magistrat de legătură în Republica Franceză, dar autoritățile române au în vedere extinderea utilizării acestei instituții și la nivelul altor state membre.

Sursa informației

Întâlnirea ministrului justiției cu omologul său din Republica Franceză was last modified: februarie 11th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter