INM. Minuta întâlnirii președinților secțiilor penale ale ÎCCJ și curților de apel (27-28 februarie 2023)

16 mart. 2023
Vizualizari: 739

Institutul Național al Magistraturii (INM) a publicat minuta întâlnirii președinților secțiilor penale ale Înaltei Curți de Casație și Justiție și curților de apel, dedicată discutării aspectelor de practică judiciară neunitară în materia dreptului penal și procesual penal.

La întâlnire au participat reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curți de Casație și Justiție și curților de apel, ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Ministerului Justiției.

Dezbaterile au fost moderate de magistrați, formatori ai INM la disciplina Drept penal și drept procesual penal.

În cadrul minutei au fost supuse dezbaterii mai multe probleme de drept în materia dreptului penal și procesual penal, referitoare la:

− Revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere ca urmare a comiterii unui noi infracțiuni;

− Efectele Deciziei Curții Constituționale nr. 55/2022, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 358 din 11 aprilie 2022;

− Contestația formulată în temeiul dispozițiilor art. 549^1 alin. (6) C. proc. pen. împotriva încheierii judecătorului de cameră preliminară în procedura de confiscare sau de desființare a unui înscris în cazul clasării.

Minuta întâlnirii poate fi vizualizată aici.

Pentru consultarea aprofundată a opiniilor exprimate în cadrul dezbaterii, vă invităm să accesați sursa informației.

(Copyright: freeepik.com)

Sursa informației

Vezi și INM. Minuta întâlnirii președinților secțiilor specializate (foste comerciale) ale ÎCCJ și curților de apel privind litigii cu profesioniști și insolvență (24-25 octombrie 2022)

 

INM. Minuta întâlnirii președinților secțiilor penale ale ÎCCJ și curților de apel (27-28 februarie 2023) was last modified: martie 16th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: