INM. Minuta întâlnirii președinților secțiilor specializate (foste comerciale) ale ÎCCJ și curților de apel privind litigii cu profesioniști și insolvență (24-25 octombrie 2022)

23 nov. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 49

Institutul Național al Magistraturii (INM) a publicat minuta întâlnirii președinților secțiilor specializate (foste comerciale) ale Înaltei Curți de Casație și Justiție și curților de apel dedicată discutării aspectelor de practică judiciară neunitară în materia litigiilor cu profesioniști și insolvenței.

La întâlnire au fost reprezentate, prin președinții secțiilor civile sau prin judecători desemnați din cadrul acelorași secții, Înalta Curte de Casație și Justiție și curțile de apel, participanții convenind asupra problemelor de drept dezbătute cu majoritate sau unanimitate.

De asemenea, au fost invitați reprezentanți ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Biroul de recursuri civile în interesul legii și Ministerului Justiției – Direcția elaborare acte normative.

Dezbaterile au fost moderate de colaboratori ai INM, profesioniști în domeniul dezbătut.

În cadrul minutei au fost supuse dezbaterii mai multe probleme de drept în materia litigiilor cu profesioniști și insolvenței, referitoare la:

− Procedura insolvenței. Probleme în aplicarea Legii nr. 85/2006 și a Legii nr. 85/2014;

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

− Noțiuni în materia litigiilor cu profesioniști.

Minuta întâlnirii poate fi vizualizată aici.

Pentru consultarea aprofundată a opiniilor exprimate în cadrul dezbaterii, vă invităm să accesați sursa informației.

(Copyright: freeepik.com)

Sursa informației

Vezi și INM. Seminar cu tema „Probatoriul specific în cauzele de agresiune sexuală asupra minorilor” (24-25 noiembrie 2022)

 

INM. Minuta întâlnirii președinților secțiilor specializate (foste comerciale) ale ÎCCJ și curților de apel privind litigii cu profesioniști și insolvență (24-25 octombrie 2022) was last modified: noiembrie 23rd, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.