INM. Minuta întâlnirii preşedinţilor secţiilor civile ale ÎCCJ şi Curţilor de Apel (26-27 mai 2022)

6 iul. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
83 views

Institutul Național al Magistraturii (INM) a publicat minuta întâlnirii președinților secțiilor civile ale Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) și curților de apel, dedicată dezbaterii problemelor de drept ce au generat practică neunitară în materie civilă.

Astfel, Dezbaterile au fost moderate de către doamnele Delia Narcisa THEOHARI și Camelia Maria SOLOMON, ambele având calitatea de judecător în cadrul Curții de Apel București și de formator la Institutul Național al Magistraturii în catedra de Drept civil și drept procesual civil.

De asemenea, la întâlnire au fost reprezentate, prin președinții secțiilor civile sau prin judecători desemnați din cadrul acelorași secții, Înalta Curte de Casație și Justiție și curțile de apel, participanții convenind asupra problemelor de drept dezbătute cu majoritate sau unanimitate.

Totodată, au fost invitați reprezentanți ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Biroul de recursuri civile în interesul legii și Ministerului Justiției – Direcția elaborare acte normative.

Totodată, minuta întâlnirii, care poate fi vizualizată aici, cuprinde următoarele capitole:

I. Drept procesual civil

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

A. Procedura în fața primei instanțe,

B. Căile de atac,

C. Despre executarea silită.

II. Drept civil

A. Despre persoane,

B. Despre bunuri,

C. Despre obligații,

D. Legislație specială.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați sursa informației.

(Copyright foto: freepik)

 

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Sursa informației

🔔Vezi și INM. Minuta întâlnirii președinților secțiilor de contencios administrativ și fiscal ale ÎCCJ și Curților de Apel (5-6 mai 2022)

 

INM. Minuta întâlnirii președinților secțiilor civile ale ÎCCJ și Curților de Apel (26-27 mai 2022) was last modified: iulie 6th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.