Imparțialitatea instanței de judecată. Recurs rămas fără obiect (NCPC)

29 oct. 2019
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 615

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SC I) nr. 383/2019

NCPC: art. 411 alin. (1) pct. 2, art. 488 alin. (1)

București: Conferința GDPR în relațiile de muncă

Prin cererea înregistrată la data de 24 octombrie 2017 pe rolul Curții de Apel Suceava, A. a solicitat strămutarea judecății care face obiectul Dosarului nr. x/2017 al Judecătoriei Iași.

Prin încheierea de ședință din data de 15 decembrie 2017 pronunțată de Curtea de Apel Iași, secția I civilă, a fost suspendată judecata cererii de strămutare a Dosarului nr. x/2017 al Judecătoriei Iași, formulată de petentul A., în baza art. 411 alin. (1) pct. 2 C. proc. civ., pentru lipsa părților.

Împotriva acestei încheieri, petentul A. a formulat recurs, care face obiectul prezentului dosar.

Cererea de recurs a fost întemeiată în drept pe art. 488 alin. (1) C. proc. civ., iar în motivarea acesteia, contestatorul a arătat că suspendarea este nelegală, întrucât din înscrisurile depuse la dosar rezultă că este invalid, deci nu se poate deplasa la instanța de judecată.

A apreciat că instanța care judecă dosarul a cărui strămutare o solicită nu este imparțială, ci încalcă prevederile C. proc. civ.. A solicitat încuviințarea probei cu înscrisuri și obligarea intimaților la plata cheltuielilor de judecată.

Analizând recursul declarat în cauză, Înalta Curte reține următoarele:

Prin încheierea de ședință din data de 15 decembrie 2017, pronunțată de Curtea de Apel Iași, secția I civilă, a fost suspendată judecata cererii de strămutare a Dosarului nr. x/2017 al Judecătoriei Iași, formulată de petentul A., în baza art. 411 alin. (1) pct. 2 C. proc. civ., pentru lipsa părților.

Ulterior, prin Decizia nr. 76 din 19 octombrie 2018, Curtea de Apel Iași a constatat perimată cererea formulată de petenții A. și B. privind strămutarea judecării Dosarului nr. x/2017 aflat pe rolul Judecătoriei Iași.

Așadar, Înalta Curte constată că judecata Dosarului nr. x/2017, aflat pe rolul Curții de Apel Iași, în care fusese pronunțată încheierea de ședință ce a fost recurată în prezenta cauză, a fost finalizată.

Ca atare, prezentul recurs a rămas fără obiect, urmând a fi respins ca atare.

Sursa informației: www.scj.ro.

Imparțialitatea instanței de judecată. Recurs rămas fără obiect (NCPC) was last modified: octombrie 24th, 2019 by Redacția ProLege
Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter