H.G. nr. 906/2020 pentru punerea în aplicare a unor prevederi ale O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, referitoare la Colegiul prefectural – publicare (M. Of. nr. 994/28.10.2020)

30 oct. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 196

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul normativ

Sumar
H.G. nr. 906/2020 pentru punerea în aplicare a unor prevederi ale O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

(M. Of. nr. 994 din 28 octombrie 2020)

Se  pun în aplicare dispozițiile H.G. nr. 906/2020 pentru punerea în aplicare a unor prevederi ale O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

 

În M. Of. nr. 994 din 28 octombrie 2020 s-a publicat H.G. nr. 906/2020 pentru punerea în aplicare a unor prevederi ale O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

Astfel, prin respectivul act normativ se pun în aplicare dispozițiile H.G. nr. 906/2020 pentru punerea în aplicare a unor prevederi ale O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

 

Structură

 

Cap. I („Atribuțiile generale ale subprefecților”);

Cap. II („Instituția prefectului”);

Secț. 1 („Dispoziții generale”);

Secț. 2 („Atribuțiile structurilor de specialitate ale instituției prefectului”);

Secț. 3 („Cancelaria prefectului”);

Secț. 4 („Oficiul prefectural”);

Pachet: Principiile procedurei judiciare

Cap. III („Colegiul prefectural”);

Cap. IV („Dispoziții finale”);

Anexa nr. 1 („Organigrama-cadru de organizare a instituției prefectului”);

Anexa nr. 2 („Regulament-cadru de organizare și funcționare a oficiului prefectural”);

Anexa nr. 3 („Regulament-cadru de funcționare a colegiului prefectural”).

 

În continuare, vă prezentăm, în continuare, cele mai importante prevederi ale H.G. nr. 906/2020 pentru punerea în aplicare a unor prevederi ale O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

 

Prezentare generală

 

Potrivit art. 1, pentru îndeplinirea atribuțiilor și prerogativelor legale, prefectul este ajutat de 2 subprefecți, respectiv 3 subprefecți, conform art. 249 alin. (5) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ. Atribuțiile prevăzute la de lege pentru subprefect se stabilesc de către prefect, prin fișa postului, la întocmirea căreia, pentru fiecare subprefect se vor avea în vedere și atribuțiile pe linie de informații clasificate pentru subprefectul care îndeplinește atribuții de funcționar de securitate, respectiv de șef al structurii de securitate, după caz, conform prevederilor legale incidente.

Fișa postului subprefectului care îndeplinește atribuții de funcționar de securitate sau, după caz, de șef al structurii de securitate va fi transmisă spre avizare autorității desemnate de securitate, conform prevederilor legale incidente.

Cancelaria prefectului are mai multe atribuții principale, dintre care amintim următoarele:

– stabilirea împreună cu prefectul a activităților ce vor fi cuprinse în agenda de lucru a acestuia, care va fi adusă la cunoștință publică prin publicarea pe pagina de internet a instituției și, după caz, pe conturile de social media;

– punerea la dispoziția mijloacelor de informare în masă a informațiilor referitoare la activitatea prefectului în vederea cunoașterii acesteia de către cetățeni;

– asigurarea condițiilor necesare desfășurării ședințelor de lucru ale prefectului;

– analizarea, la solicitarea prefectului, a datelor oferite de sondaje, statistici, studii și informarea prefectului cu privire la principalele probleme și tendințe ale mediului social și economic din județ, respectiv din municipiul București;

– elaborarea sintezelor mass-media pentru informarea rapidă și corectă a prefectului;

– organizarea, la solicitarea prefectului, a evenimentelor de natură să informeze opinia publică și mass-media cu privire la acțiunile prefectului;

– acordarea de sprijin prin orice mijloace administratorilor desemnați pentru asigurarea realizării, întreținerii și actualizării paginii de internet a instituției prefectului și conturilor de social media.

Conform art. 9, prefectul poate stabili prin ordin și alte atribuții pentru personalul din cadrul cancelariei prefectului, pe de altă parte, potrivit art. 12 alin. (1), în fiecare județ, respectiv în municipiul București funcționează un colegiu prefectural condus de către prefect. Componența acestui colegiu se stabilește de către prefect, prin ordin, în condițiile art. 267 alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019.

H.G. nr. 906/2020 pentru punerea în aplicare a unor prevederi ale O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, referitoare la Colegiul prefectural – publicare (M. Of. nr. 994/28.10.2020) was last modified: octombrie 30th, 2020 by Redacția ProLege

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter