Aprobarea Normei „Plafon de garantare IMM în numele și în contul statului” (H.G. nr. 13/2016)

14 mart. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 729
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul de aprobareActul aprobat Sumar
H.G. nr. 13/2016

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

(M. Of. nr. 175 din 9 martie 2016)

Norma „Plafon de garantare IMM în numele și în contul statului” în forma prevăzută de anexa la respectiva hotărâreCap. I („Dispoziții generale”)
Cap. II („Definiții”)
Cap. III („Plafonul de garantare IMM)
Cap. IV („Utilizarea Plafonului de garantare IMM. Garanțiile individuale”)
Cap. V („Prima de garantare)
Cap. VI („Administrarea și monitorizarea Plafonului de garantare IMM”)
Cap. VII („Executarea garanțiilor individuale și împărțirea riscului”)
Cap. VIII („Dispoziții finale)
 

 

În M. Of. nr. 175 din 9 martie 2016, a fost publicată H.G. nr. 13/2016 pentru aprobarea Normei „Plafon de garantare IMM în numele și în contul statului” (NI-GAR-12-I/0).

Vom prezenta, în continuare, structura Normei „Plafon de garantare IMM în numele și în contul statului”.

Cap. I („Dispoziții generale”)
Cap. II („Definiții”)
Cap. III („Plafonul de garantare IMM”)
Cap. IV („Utilizarea Plafonului de garantare IMM. Garanțiile individuale”)
Cap. V („Prima de garantare”)
Cap. VI („Administrarea și monitorizarea Plafonului de garantare IMM”)
Cap. VII („Executarea garanțiilor individuale și împărțirea riscului”)
Cap. VIII („Dispoziții finale”)

În continuare, vom prezenta câteva prevederi ale respectivei norme.

Cap. I („Dispoziții generale”) din Norma „Plafon de garantare IMM în numele și în contul statului”
 
Cap. I dispune asupra scopului normei în discuție, și anume instituirea unei scheme de garantare destinate să asigure susținerea și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii.

Cap. II („Definiții”) din Norma „Plafon de garantare IMM în numele și în contul statului”
 
Cap. II prezintă semnificația termenilor  în sensul respectivei norme, cum ar fi: plafon de garantare IMM, acord de plafon de garantare IMM, ordonator, beneficiar etc.

Cap. III („Plafonul de garantare IMM”) din Norma „Plafon de garantare IMM în numele și în contul statului”
 
Cap. III stabilește caracteristicile Plafonului de garantare IMM și modul de acordare a Plafonului de garantare IMM.

Cap. IV („Utilizarea Plafonului de garantare IMM. Garanțiile individuale”) din Norma „Plafon de garantare IMM în numele și în contul statului”
 
Cap. IV reglementează caracteristicile garanțiilor individuale, criteriile de eligibilitate pentru includerea în plafon a garanțiilor individuale și includerea garanțiilor individuale în plafon.

Cap. V  („Prima de garantare”) din Norma „Plafon de garantare IMM în numele și în contul statului”
 
Cap. V dispune asupra componentelor primei de garantare, acestea fiind: comisionul de garantare, al cărui nivel se stabilește în funcție de durata creditului garantat și în funcție de procentul de garantare, categoria de performanță financiară a ordonatorului; asupra comisionului de administrare, asupra nivelului primei de garantare și asupra modalității de calcul și plată a primei de garantare.

Cap. VI („Administrarea și monitorizarea Plafonului de garantare IMM”) din Norma „Plafon de garantare IMM în numele și în contul statului”
 
Cap. VI stabilește, printre altele, faptul că administrarea și monitorizarea plafonului se realizează de EximBank în baza evidenței proprii privind derularea plafonului alocat fiecărei bănci și a informațiilor furnizate de beneficiari, referitoare la garanțiile individuale incluse în plafon.

Cap. VII („Executarea garanțiilor individuale și împărțirea riscului”) din Norma „Plafon de garantare IMM în numele și în contul statului”
 
Cap. VII dispune asupra notificării producerii riscului de credit și solicitării executării garanției individuale, asupra modului de plată a garanției individuale și asupra împărțirii riscului.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Cap. VIII („Dispoziții finale”) din Norma „Plafon de garantare IMM în numele și în contul statului”
 
Cap. VIII prevede faptul că în scopul aplicării respectivei norme, EximBank emite proceduri care se supun aprobării C.I.F.G.A. de asemenea, ori de câte ori actele normative la care se face referire în normă vor fi modificate, completate sau abrogate, trimiterile respective se vor înțelege ca fiind făcute la forma modificată sau completată a actului normativ respectiv ori la actul normativ care a înlocuit actul abrogat.

Aprobarea Normei „Plafon de garantare IMM în numele și în contul statului” (H.G. nr. 13/2016) was last modified: martie 11th, 2016 by Redacția ProLege
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter