Modificarea și completarea Statutului Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești și al profesiei de executor judecătoresc, aprobat prin HCE al UNEJ nr. 19/2010 (HCE UNEJ nr. 1/2016)

12 apr. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1000

Despre

  • M. Of. nr. 270 din 8 aprilie 2016
  • HCE UNEJ nr. 1/2016
  • Statutul UNEJ și a profesiei de executor judecătoresc

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificatActul modificatorSumar
Statutul UNEJ și al profesiei de executor judecătoresc
(M. Of. nr. 713 din 26 octombrie 2010; cu modif. ult.)
HCE UNEJ nr. 1/2016
(M. Of. nr. 270 din 8 aprilie 2016)
modifică: art. 18 alin. (3), art. 19 alin. (2), art. 32
introduce: art. 241

În M. Of. nr. 270 din 8 aprilie 2016, a fost publicată Hotărârea Consiliului Extraordinar al Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești pentru modificarea și completarea Statutului Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești și al profesiei de executor judecătoresc, aprobat prin Hotărârea Consiliului Extraordinar al UNEJ (Statutul UNEJ) nr. 19/2010.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Vom prezenta, în continuare, modificările aduse Statutului UNEJ prin Hotărârea CE  UNEJ nr. 1/2016.

Art. 18 alin. (3) din Statutul UNEJ (modificat prin HCE UNEJ nr. 1/2016)
 
Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 18 alin. (3) dispunea faptul că alegerea președintelui și a vicepreședinților se face prin vot secret.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 18 alin. (3) prevede următoarele: „Alegerea președintelui și vicepreședinților se face prin vot deschis de către toți membrii Congresului, ținând cont de rezultatul votului exprimat de către membrii Camerelor conform art. 241 alin. (4).

 
Art. 19 alin. (2)  din Statutul UNEJ (modificat prin HCE UNEJ nr. 1/2016)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 19 alin. (2) prevedea faptul că alegerea președintelui și a vicepreședinților se face prin vot secret, în aplicarea dispozițiilor art. 24 alin. (3) teza finală.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 19 alin. (2) stabilește următoarele: „Alegerea președintelui și a vicepreședinților se face prin vot deschis, în aplicare dispozițiilor art. 24 alin. (3) teza finală”.

 
Art. 241 din Statutul UNEJ (modificat prin HCE UNEJ nr. 1/2016)
 

Noua reglementare

După art. 24 se introduce un nou articol, art. 241.

Potrivit noii reglementări, art. 241 dispune următoarele:

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„(1) Cel mai târziu cu 30 de zile anterior datei stabilite pentru organizarea Congresului, reprezentanții Camerelor în Consiliul Uniunii își pot depune candidatura pentru ocuparea uneia dintre funcțiile de președinte sau vicepreședinte al Uniunii. Data exactă de depunere a candidaturilor va fi stabilită prin hotărârea Consiliului de convocare a Congresului sau printr-o altă hotărâre a Consiliului.

(2) Candidatura va fi însoțită de curriculum vitae și de platforma program a fiecărui candidat.

(3) În termen de 5 zile de la expirarea termenului prevăzut la alin. (1), toate candidaturile însoțite de documentele menționate la alin. (2) vor fi transmise, spre informare, Camerelor și vor fi publicate pe pagina de internet a Uniunii, la secțiunea destinată membrilor acesteia.

(4) Până la data stabilită pentru organizarea Congresului, toate Camerele vor organiza adunări generale extraordinare în cadrul cărora fiecare executor judecătoresc își va exprima, prin vot secret, opțiunea cu privire la candidaturile depuse.

(5) În urma votului exprimat în condițiile alin. (4) delegații fiecărei Camere la Congres și reprezentantul acesteia în Consiliul Uniunii vor acorda votul acestora candidatului pentru care și-au exprimat votul majoritatea executorilor din cadrul Camerei din care aceștia fac parte.

 
Art. 32  din Statutul UNEJ (modificat prin HCE UNEJ nr. 1/2016)
 
Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 32 dispunea faptul că alegerea președintelui, a vicepreședintelui și a reprezentanților în Consiliul Uniunii, în Comisia Superioară de disciplină și în Consiliul de disciplină al Camerei, precum și a membrilor Colegiului director al Camerei se face de Adunarea generală a Camerei prin vot secret, cu majoritate simplă, dintre membrii Camerei cu o vechime neîntreruptă în activitatea de executor judecătoresc de cel puțin 7 ani și care se bucură de o bună reputație profesională.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 32 stabilește următoarele:

„(1) Alegerea președintelui, a vicepreședintelui și a reprezentanților în Consiliul Uniunii, în Comisia superioară de disciplină și în Consiliul de disciplină al Camerei, precum și a membrilor Colegiului director al Camerei se face de Adunarea generală a Camerei prin vot secret, cu majoritate simplă, dintre membrii Camerei cu o vechime neîntreruptă în activitatea de executor judecătoresc de cel puțin 7 ani și care se bucură de o bună reputație profesională.

(2) Adunarea generală se va întruni pentru alegerea persoanelor menționate la alin. (1), de regulă, în primul trimestru al anului în care se organizează alegeri pentru ocuparea funcției de președinte și vicepreședinte ai Uniunii.

 
Alte prevederi relevante din HCE UNEJ nr. 1/2016
 
Art. II stabilește faptul că în termen de 3 luni de la data intrării în vigoare a respectivei hotărâri, Statutul Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești și al profesiei de executor judecătoresc, aprobat prin Hotărârea Congresului Extraordinar al Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești nr. 19/2010, publicat în M. Of. nr. 713 din 26 octombrie 2010; cu modif. și compl. ult., inclusiv cu cele aduse prin respectiva hotărâre, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.

Art. III dispune: „Cabinetul Președintelui, Direcția juridică și Serviciul IT din cadrul Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești, precum și structurile corespunzătoare din cadrul Camerelor executorilor judecătorești de pe lângă curțile de apel vor urmări ducerea la îndeplinire a prevederilor respectivei hotărâri”.

Modificarea și completarea Statutului Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești și al profesiei de executor judecătoresc, aprobat prin HCE al UNEJ nr. 19/2010 (HCE UNEJ nr. 1/2016) was last modified: aprilie 12th, 2016 by Redacția ProLege

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter