[UPDATE: Acte adoptate] Guvernul României. O.U.G. cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2022 și alte proiecte incluse pe agenda ședinței din 18 august 2022

19 aug. 2022
Vizualizari: 344

UPDATE: Acte adoptate

Guvernul României a făcut publică lista proiectelor de acte normative adoptate în cadrul ședinței din 18 august 2022, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial (www.gov.ro):

I.    ORDONANȚE

− Ordonanță de urgență cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2022;

− Ordonanță de urgență pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022:

Prima rectificare bugetară din acest an este una pozitivă și finanțează continuarea măsurilor guvernamentale de protejare a cetățenilor, a economiei românești și atragerea unui volum cât mai mare de fonduri europene.

Veniturile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 30.366,6 milioane lei, cheltuielile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 33.016,0 milioane lei, iar deficitul bugetului general consolidat se menține ca procent în PIB la același nivel în bugetul inițial, respectiv 5,84% din PIB.

Cheltuielile pentru investiții cresc cu 3,4 miliarde de lei, ajungând la 93,1 miliarde de lei, în creștere cu 0,1 puncte procentuale de la 6,7% din PIB la 6,8% din PIB.

II.    HOTĂRÂRI DE GUVERN

− Hotărâre privind modificarea art. 4 alin. (2) și (3) din Hotărârea Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie:

Actul normativ vizează majorarea bugetului total al schemei de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, cu circa un miliard de lei, de la 6,380 miliarde lei la 7,379 miliarde lei.

Măsura a fost luată având în vedere interesul manifestat de mediul de afaceri pentru aceasta schemă, în sesiunea din 15 iunie-26 iulie 2022 fiind depuse un număr de 193 de proiecte de investiții, unele dintre acestea fiind cu valori mari.

Schema de ajutor de stat are în vedere finanțarea investițiilor, realizate de întreprinderi, în active corporale și necorporale de înaltă tehnologie în valoare de minimum 4,5 milioane lei.

Obiectivul schemei este susținerea dezvoltării regionale prin realizarea de investiții în sectoarele de activitate care creează produse cu valoare adăugată mare.

Proiectele de investiții aflate în proces de implementare vor avea un impact semnificativ în economie prin crearea a 21.680 locuri de muncă și plata unor contribuții la bugetul de stat în valoare de peste 6,19 miliarde  lei.

− Hotărâre privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 798/2022 pentru aprobarea Programului de susținere a producției de struguri de masă pentru anul 2022:

Executivul a modificat Hotărârea nr. 798/2022 pentru aprobarea Programului de susținere a producției de struguri de masă pentru anul 2022.

Astfel, noile modificări au în vedere următoarele aspecte:

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

• corelarea termenului de depunere a documentelor justificative cu perioada de valorificare a producției, respectiv 21 noiembrie cu 29 noiembrie;

• de asemenea, a fost reconsiderat registrul de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor pentru producția de struguri de masă a anului 2022 pentru care se acordă  ajutor de minimis.

− Hotărâre privind stabilirea valorii ajutorului financiar în avans pentru depozitarea privată a cărnii de porc
Executivul a aprobat Hotărârea privind stabilirea valorii ajutorului financiar în avans pentru depozitarea private a cărnii de porc, în acord cu reglementările europene în vigoare.
Actul normativ vizează acordarea de ajutoare financiare pentru depozitarea privată a cărnii de porc proaspătă sau refrigerată pentru a se asigura astfel reducerea dezechilibrului dintre cerere și ofertă.
Cantitatea minimă eligibilă pentru acordarea ajutorului financiar este de 10 tone per cerere pentru produse dezosate și 15 tone per cerere pentru alte produse. Cererile de sprijin trebuie să fi fost depuse până pe 29 aprilie 2022.

− Hotărâre privind acordarea unor ajutoare excepționale producătorilor agricoli din sectorul vegetal:

Executivul a aprobat acordarea unor ajutoare excepționale destinate producătorilor agricoli pentru cheltuieli angajate cu achiziția de resurse materiale necesare pentru aplicarea tehnologiei la suprafețele înființate cu plantații pomicole pe rod și/sau cu arbuști fructiferi și/sau cu plantații viticole pe rod cu struguri pentru vin.

Schema de ajutor derulată de Ministerul Agriculturii prin APIA contribuie la asigurarea securității alimentare și este destinată unui număr de 174.500 beneficiari care administrează 144.170 hectare de teren agricol.
Bugetul alocat pentru sprijinul producătorilor agricoli din sectorul vegetal este de 126.150.673 lei, echivalentul sumei de 25.490.649 euro.

Cuantumul ajutorului excepțional este de 875 lei/ha, echivalentul sumei de 176,80 euro/ha acordat pentru fermierii care lucrează minimum 0,1 ha inclusiv și maximum 200 ha inclusiv.

Beneficiarii schemei sunt persoane fizice; persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale constituite potrivit O.U.G. nr. 44/2008; persoane juridice; grupuri de producători sau organizații de producători; structuri din domeniul cercetare, respectiv universitățile, institutele și stațiunile de cercetare-dezvoltare.

− Hotărâre privind aprobarea declanșării procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum și a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale, situate pe amplasamentul lucrării care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Modernizarea liniei feroviare Caransebeș-Timișoara -Arad”, aflate pe raza unităților administrativ – teritoriale: Caransebeș, Păltiniș, Constantin Daicoviciu și Sacu, județul Caraș-Severin; Găvojdia, Lugoj, Coșteiu, Belinț, Topolovățu Mare, Recaș, Remetea Mare, Ghiroda, Timișoara, Dudeștii Noi, Sânandrei și Orțlșoara, județul Timiș; Vinga, Șagu, Arad și Vladimirescu, județul Arad;

Actul normativ aprobat prevede aprobarea declanșării procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Modernizarea liniei feroviare Caransebeș –Timișoara – Arad”, a amplasamentului lucrării de utilitate publică de interes național, precum și a listelor cuprinzând imobilele proprietate privată supuse exproprierii, precum și a imobilelor proprietate publică a statului, respectiv a unităților administrativ-teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere.

Sumele individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată (3.784), care constituie coridorul de expropriere al investiției aflate pe raza unităților administrativ-teritoriale din județele Caraș-Severin (Caransebeș, Păltiniș, C-tin Daicoviciu, Sacu) Timiș (Găvojdia, Lugoj, Coșteiu, Belinț, Topolovățu Mare, Recaș, Remetea Mare, Ghiroda, Timișoara, Dudeștii Noi, Sânandrei,  Orțișoara) și Arad (Vinga, Șagu, Arad și Vladimirescu) sunt în cuantum de 39 milioane de lei și se alocă de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

− Hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții „Reabilitare DN 73A km 0+000 – km 19+910; km 20+975 – 69+340”, județul Brașov;

− Hotărâre privind suplimentarea pe anul 2022 a sumei prevăzute ca justă despăgubire aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 750/2010 privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică „Modernizarea Centurii Rutiere a Municipiului București între A1-DN 7 și DN 2-A2, precum și modificarea și completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 750/2010;

− Hotărâre privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a unui imobil trecut în proprietatea publică a statului în vederea realizării obiectivului de investiție de utilitate publică și interes național „Amenajare intersecție cu sens giratoriu DN 65 km 6+000, intersecție cu DN 65F Km 0+000”;

− Hotărâre privind stabilirea categoriilor de personal din cadrul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, pentru care se acordă norme de hrană, în timp de pace:

− Hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne, în scopul decontării din bugetul inspectoratelor județene pentru situații de urgență/Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov a cheltuielilor cu hrana și cazarea cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, găzduiți de persoane fizice:

Executivul a aprobat alocarea sumei de 30 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne.

Suma este necesară pentru decontarea din bugetul inspectoratelor județene pentru situații de urgență/Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov a cheltuielilor cu hrana și cazarea cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, găzduiți de persoane fizice.

În vederea stabilirii acestei sume s-a luat în calcul acordarea unui sprijin financiar de 20 lei/persoană găzduită/zi pentru acoperirea cheltuielilor necesare asigurării hranei și un sprijin financiar de 50 lei/persoană găzduită/zi pentru acoperirea cheltuielilor necesare asigurării cazării, unui număr mediu de 14.000 cetățeni străini sau apatrizi proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, precum și beneficiari ai  Deciziei de punere în aplicare (UE) 2022/382 a Consiliului din 4 martie 2022, pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, MAI, prin IGSU, va răspunde de modul de utilizare a sumei alocate, sumele rămase neutilizate urmând a fi restituite la Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului până la sfârșitul anului 2022.

− Hotărâre privind actualizarea valorii de inventar pentru unele imobile aflate în domeniul public al statului și administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea, precum și trecerea unor construcții din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia, pentru scoaterea din funcțiune, în vederea casării și, după caz, valorificării;

− Hotărâre pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Locuințe pentru tineri, destinate închirierii, județul Vaslui, municipiul Bârlad, Șoseaua Puiești nr. 1”;

− Hotărâre pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Locuințe pentru tineri, destinate închirierii, județul Sibiu, municipiul Mediaș, str. Gheorghe Lazăr fn”;

− Hotărâre privind aprobarea stemei orașului Pătârlagele, județul Buzău;

− Hotărâre privind aprobarea modelului de steag al comunei Dudeștii Noi, județul Timiș;

− Hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Amenajare infrastructură în cazarma 2765 Tuzla”;

− Hotărâre pentru modificarea anexei Hotărârii Guvernului nr. 556/2011 privind organizarea, structura și funcționarea Autorității Naționale pentru Calificări;

− Hotărâre privind actualizarea caracteristicilor tehnice ale unor imobile ca urmare a înscrierii în cartea funciară și transmiterea unor imobile din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Educației prin Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea și Palatul Copiilor, Municipiul Râmnicu Vâlcea/Clubul Copiilor Bălcești, în domeniul public al orașului Bălcești pentru Liceul Tehnologic ,,Petrache Poenaru”, pentru desfășurarea activităților specifice unităților de învățământ preuniversitar de stat;

− Hotărâre pentru modificarea anexelor nr. 1 și 2 din Hotărârea Guvernului nr. 34/2012 privind aprobarea tarifelor pentru activitățile cu caracter specific prestate de Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune – S.A.:

Prin actul normativ aprobat se stabilesc noile tarife practicate de către CNCIR S.A., avându-se în vedere indici și indicatori de referință cu privire la: forța de muncă,  inflație, devalorizarea monedei naționale în raport cu moneda euro, măsurile impuse de pandemia COVID-19, conflictul din Ucraina. Astfel, noile tarife pentru activitățile cu caracter specific prestate de CNCIR S.A. cresc în medie cu 25%.

− Hotărâre privind modificarea și completarea descrierii tehnice și actualizarea valorii de inventar a unor bunuri imobile cuprinse în anexa nr. 12 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, aflate în administrarea Administrației Naționale „Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Siret, instituție publică aflată în coordonarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, ca urmare a înscrierii în cartea funciară și a reevaluării;

− Hotărâre privind aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național, fără compensare, de către Societatea Complexul Energetic Oltenia SA a terenului în suprafață de 30,2676 ha, în vederea realizării lucrării miniere de interes național și de utilitate publică „Lucrări pentru menținerea și dezvoltarea capacității la cariera Tismana I, județul Gorj, la 5.000.000 tone/an lignit”:

Actul normativ prevede scoaterea definitivă din fondul forestier național a unei suprafețe de 30,2676 hectare de pădure de către Complexul Energetic Oltenia, în vederea efectuării lucrărilor pentru menținerea și dezvoltarea carierei de lignit Tismana 1, astfel încât aceasta să ajungă la o capacitate de extracție de 5 milioane de tone de lignit pe an.
Scoaterea din fondul forestier național a terenului se va face cu defrișarea vegetației forestiere pe suprafața menționată.

− Hotărâre privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unui imobil și darea acestuia în administrarea Muzeului National de Istorie a Transilvaniei;

− Hotărâre privind acordarea cetățeniei române doamnei „R.M.”.

III.    MEMORANDUMURI

− Memorandum cu tema: Constituirea Grupului de lucru interministerial pentru elaborarea cadrului legal necesar înființării Unității Centrale de Coordonare la nivelul autorității vamale în conformitate cu prevederile Convenției cu privire la asistența reciprocă și cooperarea între administrațiile vamale, încheiată la 18 decembrie 1997 în temeiul articolului K.3 din Tratatul privind Uniunea Europeană (Convenția Napoli II);

− Memorandum cu tema: Adoptarea în cadrul Ministerului Finanțelor a conceptului de Centru de Excelență în Tehnologie, în vederea asigurării transferului de expertiză în tehnologii noi și bune practici din companii de tehnologie de vârf, cu scopul de a crește capacitatea de colectare, analiză și valorificare a datelor, a îmbunătăți procesele interne și serviciile publice digitale, precum și de a crește inovarea în administrația publică.

IV.    NOTE

− Notă cu tema: Actualizarea Planului anual de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară aferent anului 2022;

− Notă cu tema: Monitorizarea și actualizarea Planului Anual de Lucru al Guvernului 2022.

 

Sursa informației


Publicăm agenda ședinței Guvernului României din data de 18 august 2022, în cadrul căreia vor fi discutate mai multe proiecte de acte normative:

I.    PROIECTE DE ORDONANȚE

− Proiect de Ordonanță de urgență cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2022,

− Proiect de Ordonanță de urgență pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022.

II.    PROIECTE DE HOTĂRÂRI DE GUVERN

− Proiect de Hotărâre privind modificarea art. 4 alin. (2) și (3) din Hotărârea Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie;

− Proiect de Hotărâre privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 798/2022 pentru aprobarea Programului de susținere a producției de struguri de masă pentru anul 2022;

− Proiect de Hotărâre privind stabilirea valorii ajutorului financiar în avans pentru depozitarea privată a cărnii de porc;

− Proiect de Hotărâre privind acordarea unor ajutoare excepționale producătorilor agricoli din sectorul vegetal;

− Proiect de Hotărâre privind aprobarea declanșării procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum și a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale, situate pe amplasamentul lucrării care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Modernizarea liniei feroviare Caransebeș-Timișoara -Arad”, aflate pe raza unităților administrativ – teritoriale: Caransebeș, Păltiniș, Constantin Daicoviciu și Sacu, județul Caraș-Severin; Găvojdia, Lugoj, Coșteiu, Belinț, Topolovățu Mare, Recaș, Remetea Mare, Ghiroda, Timișoara, Dudeștii Noi, Sânandrei și Orțlșoara, județul Timiș; Vinga, Șagu, Arad și Vladimirescu, județul Arad;

− Proiect de Hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții „Reabilitare DN 73A km 0+000 – km 19+910; km 20+975 – 69+340”, județul Brașov;

− Proiect de Hotărâre privind suplimentarea pe anul 2022 a sumei prevăzute ca justă despăgubire aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 750/2010 privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică „Modernizarea Centurii Rutiere a Municipiului București între A1-DN 7 și DN 2-A2”, precum și modificarea și completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 750/2010;

− Proiect de Hotărâre privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a unui imobil trecut în proprietatea publică a statului în vederea realizării obiectivului de investiție de utilitate publică și interes național „Amenajare intersecție cu sens giratoriu DN 65 km 6+000, intersecție cu DN 65F Km 0+000”;

− Proiect de Hotărâre privind stabilirea categoriilor de personal din cadrul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, pentru care se acordă norme de hrană, în timp de pace;

− Proiect de Hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne, în scopul decontării din bugetul inspectoratelor județene pentru situații de urgență/Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov a cheltuielilor cu hrana și cazarea cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, găzduiți de persoane fizice;

− Proiect de Hotărâre privind actualizarea valorii de inventar pentru unele imobile aflate în domeniul public al statului și administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea, precum și trecerea unor construcții din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia, pentru scoaterea din funcțiune, în vederea casării și, după caz, valorificării;

− Proiect de Hotărâre pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Locuințe pentru tineri, destinate închirierii, județul Vaslui, municipiul Bârlad, Șoseaua Puiești nr. 1”;

− Proiect de Hotărâre pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Locuințe pentru tineri, destinate închirierii, județul Sibiu, municipiul Mediaș, str. Gheorghe Lazăr fn”;

− Proiect de Hotărâre privind aprobarea stemei orașului Pătârlagele, județul Buzău;

− Proiect de Hotărâre privind aprobarea modelului de steag al comunei Dudeștii Noi, județul Timiș;

− Proiect de Hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Amenajare infrastructură în cazarma 2765 Tuzla”;

− Proiect de Hotărâre pentru modificarea anexei Hotărârii Guvernului nr. 556/2011 privind organizarea, structura și funcționarea Autorității Naționale pentru Calificări;

− Proiect de Hotărâre privind actualizarea caracteristicilor tehnice ale unor imobile ca urmare a înscrierii în cartea funciară și transmiterea unor imobile din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Educației prin Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea și Palatul Copiilor, Municipiul Râmnicu Vâlcea/Clubul Copiilor Bălcești, în domeniul public al orașului Bălcești pentru Liceul Tehnologic „Petrache Poenaru”, pentru desfășurarea activităților specifice unităților de învățământ preuniversitar de stat;

− Proiect de Hotărâre pentru modificarea anexelor nr. 1 și 2 din Hotărârea Guvernului nr. 34/2012 privind aprobarea tarifelor pentru activitățile cu caracter specific prestate de Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune – S.A.;

− Proiect de Hotărâre privind modificarea și completarea descrierii tehnice și actualizarea valorii de inventar a unor bunuri imobile cuprinse în anexa nr. 12 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, aflate în administrarea Administrației Naționale „Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Siret, instituție publică aflată în coordonarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, ca urmare a înscrierii în cartea funciară și a reevaluării;

− Proiect de Hotărâre privind aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier național, fără compensare, de către Societatea Complexul Energetic Oltenia SA a terenului în suprafață de 30,2676 ha, în vederea realizării lucrării miniere de interes național și de utilitate publică „Lucrări pentru menținerea și dezvoltarea capacității la cariera Tismana I, județul Gorj, la 5.000.000 tone/an lignit”;

− Proiect de Hotărâre privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unui imobil și darea acestuia în administrarea Muzeului National de Istorie a Transilvaniei;

− Proiect de Hotărâre privind acordarea cetățeniei române doamnei „R. M.”.

III.    MEMORANDUMURI

− Memorandum cu tema: Constituirea Grupului de lucru interministerial pentru elaborarea cadrului legal necesar înființării Unității Centrale de Coordonare la nivelul autorității vamale în conformitate cu prevederile Convenției cu privire la asistența reciprocă și cooperarea între administrațiile vamale, încheiată la 18 decembrie 1997 în temeiul articolului K.3 din Tratatul privind Uniunea Europeană (Convenția Napoli II);

− Memorandum cu tema: Adoptarea în cadrul Ministerului Finanțelor a conceptului de Centru de Excelență în Tehnologie, în vederea asigurării transferului de expertiză în tehnologii noi și bune practici din companii de tehnologie de vârf, cu scopul de a crește capacitatea de colectare, analiză și valorificare a datelor, a îmbunătăți procesele interne și serviciile publice digitale, precum și de a crește inovarea în administrația publică.

IV.    NOTE

− Notă cu tema: Actualizarea Planului anual de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară aferent anului 2022;

− Notă cu tema: Monitorizarea și actualizarea Planului Anual de Lucru al Guvernului 2022.

Sursa informației

🔔Vezi și [UPDATE: Acte adoptate] Guvernul României. Legea pentru modificarea Legii nr. 369/2004 privind aplicarea Convenției asupra aspectelor civile ale răpirii internaționale de copii și alte proiecte incluse pe agenda ședinței din 10 august 2022

[UPDATE: Acte adoptate] Guvernul României. O.U.G. cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2022 și alte proiecte incluse pe agenda ședinței din 18 august 2022 was last modified: august 19th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.