A fost aprobată procedura privind gestionarea de către BAAR a asiguraților RCA cu risc ridicat

7 aug. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 353

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit comunicatului din data de 4 august 2017, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat, în ședința din data de 2 august 2017, procedura privind gestionarea de către Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) a asiguraților RCA cu risc ridicat, potrivit prevederilor Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie.

Astfel, conform dispozițiilor art. 36 alin. (1) din Legea nr. 132/2017, Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România elaborează proceduri pentru gestionarea asigurărilor RCA aplicabile asiguratului cu risc ridicat.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Procedura privind gestionarea de către BAAR a asiguraților RCA cu risc ridicat a fost avizată de Adunarea generală a BAAR în data de 26 iulie 2017 și cuprinde următoarele activități care vor fi derulate de BAAR, potrivit legii:

organizarea structurilor BAAR care au atribuții în gestionarea asigurărilor RCA aplicabile asiguratului cu risc ridicat;
modul de determinare și publicare al factorului ,,N”;
modalitatea de determinare a tarifului de primă propus de BAAR pentru asigurații cu risc ridicat;
modalitatea formulării ofertei de către BAAR, conținând propunerea de tarif de primă RCA;
modalitatea de ofertare, acceptarea ofertei și alocarea contractului de asigurare unui asigurător RCA.

Conform respectivului comunicat, detaliile privind principalele prevederi ale procedurii sunt:

1. Modul de determinare al factorului N

BAAR va utiliza în calculul factorului N datele anonimizate, puse la dispoziție de către ASF, rezultate din procesul de determinare al tarifului de referință, asigurându-se astfel coerență și consistență între calculul tarifelor de referință și cel privind factorul N. BAAR va utiliza două metode de calcul. Prima va lua în considerare primele de risc rezultate pentru fiecare asigurator RCA și pentru fiecare segment de risc utilizat în raportul privind determinarea tarifului de referință, iar a doua metodă va lua în considerare primele comerciale practicate efectiv de către asigurătorii RCA. Valoarea factorului N va fi valoarea minimă rezultată în urma aplicării celor două metode.

2. Modul de determinare a primei de asigurare din oferta BAAR

BAAR va determina prima de asigurare pentru asigurații cu risc ridicat prin înmulțirea factorului N cu tariful de referință, la care se aplică sistemul bonus-malus.

3. Modalitatea de alocare a clienților cu risc ridicat către asigurătorii RCA

BAAR va realiza procesul de alocare a clienților cu risc ridicat în funcție de cotele de piață ale asigurătorilor din anul anterior. Alocarea se realizează prin utilizarea unui algoritm de alocare specific.

Sursa informației

A fost aprobată procedura privind gestionarea de către BAAR a asiguraților RCA cu risc ridicat was last modified: august 7th, 2017 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter