Despre activitățile academice în cadrul ELSA Oradea

3 feb. 2017
1 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 51 vot, medie: 2,00 din 5 (1 votes, average: 2,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 771
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Suntem împreună cu Flavia Sferle, vicepreședinte activități academice în interiorul filialei ELSA din Oradea. Bine te-am găsit, Flavia.

Campanie Craciun UJmag 2020

Flavia Sferle: Bine v-am găsit și bine ați venit la noi!

Nicolae Cîrstea: Ce ne poți spune despre activitatea ta în interiorul ELSA Oradea? Ce presupune ca activități pentru tine?

Flavia Sferle: Anul acesta am reușit să ocup funcția de vicepreședinte activități academice; anul trecut am fost membru, ceea ce m-a ajutat foarte mult să-mi dau seama că merită să ocup și o funcție și merită să ajut studenții și să mă implic. În cadrul departamentului meu organizăm tot felul de procese simulate, pe diverse teme, care îi ajută pe studenți să își dea seama despre ce este vorba la un proces, cum să facă o acțiune de întâmpinare și, oarecum, să se dezvolte pe domeniul juridic.

Nicolae Cîrstea: Care sunt greutățile, dificultățile pe care le întâmpini?

Flavia Sferle: Sincer, este destul de greu. Este, într-un fel, și costisitor. Oarecum trebuie să motivezi studenții ca să participe, trebuie să găsim tot timpul sponsorizări și necesită mult timp, pregătire. Și ca să organizezi un astfel de eveniment ai nevoie de o echipă, bineînțeles.

Nicolae Cîrstea: Cum te-a schimbat pe tine faptul că activezi în interiorul ELSA? Ce lucruri ai învățat? Cum te dezvolți personal?

Flavia Sferle: Pe mine, cel puțin, m-a ajutat să cunosc mai multe personalități din cadrul domeniului juridic, să am de-a face cu ceea ce înseamnă domeniul juridic și foarte mult munca de echipă.

Nicolae Cîrstea: Pe care dintre filialele ELSA le admiri că se mișcă foarte bine în zona ta de activități? Care este departamentul academic din ELSA la nivel național pe care-l admiri din punct de vedere al lucrurilor pe care le fac, al lucrurilor pe care le reușesc?

Flavia Sferle: Bineînțeles, departamentul meu. Consider că atât la nivel național, cât și la cel local, oamenii se implică cel mai mult, sunt destul de serioși – cei mai serioși, pot spune – și ajută cel mai mult tinerii să se dezvolte și să afle cât mai multe informații.

Nicolae Cîrstea: Ai reușit să-ți dai seama, fiind în al doilea an, totuși – nu foarte mult timp petrecut în cadrul facultății –, dacă facultatea de Drept e potrivită pentru tine?

Flavia Sferle: Da, încă din primul an am considerat că este potrivită pentru mine. Este foarte important, din punctul meu de vedere, să cunoști domeniul juridic. Te ajută foarte mult nu doar pentru ceea ce ai vrea să profesezi mai departe, dar și în viața de zi cu zi te ajută foarte mult să cunoști fundamentele statului, oarecum.

Nicolae Cîrstea: Care este lucrul pe care ai vrea să-l reușești în interiorul ELSA? Bănuiesc că ești la început de drum în ELSA Oradea. Mai sunt încă un an-doi în care poți activa. Ce ai vrea să reușești, care proiect ar fi foarte interesant pentru tine să reușești să-l faci în ELSA Oradea?

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Flavia Sferle: Consider că să-mi duc la îndeplinire mandatul ar fi cel mai important momentan și să ajut viitorul VP (vicepreședinte) să organizeze un MCC (n.r. – Moot Court Competition). Asta ne-ar ajuta foarte mult grupul local și la dezvoltarea noastră ca asociație.

Nicolae Cîrstea: Îți mulțumesc Flavia și îți doresc succes în timpul facultății. Până la examenul de admitere în profesie mai este.

Flavia Sferle: Mulțumesc și eu.

Despre activitățile academice în cadrul ELSA Oradea was last modified: februarie 2nd, 2017 by Flavia Sferle

Vă recomandăm:

Despre autor:

Flavia Sferle

Flavia Sferle

Este studentă la Facultatea de Drept a Universității din Oradea și vicepreședinte activități academice în cadrul ELSA Oradea.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter