CSM. Mesaj cu ocazia „Zilei Unirii Principatelor Române”

23 ian. 2023
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 47

Consiliului Superior al Magistraturii transmite următorul mesaj dedicat „Zilei Unirii Principatelor Române”:

„România și românii de pretutindeni sărbătoresc anul acesta, la 24 ianuarie, împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române, Moldova și Țara Românească.

Reprezentând un reper major în istoria națională, evenimentul a marcat ireversibil procesul de înfăptuire a statului național unitar român modern.

«Ziua cea mare a veacului», așa cum a fost numită data de 24 ianuarie 1859, a dat Europei un nou stat și, în același timp, a consolidat năzuințele de veacuri ale românilor din celelalte teritorii românești de a trăi sub sceptrul aceluiași stat unitar.

Marele eveniment de la 24 ianuarie 1859 a avut continuitatea pe care românii și-au dorit-o și pe care au meritat-o, astfel că eforturile de unitate ale națiunii române au fost desăvârșite peste ani, la 1 decembrie 1918, prin unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul Român.

Peste alți ani, noi, cei care astăzi sărbătorim realizările înaintașilor noștri, trăim, și datorită lor, într-un stat modern, democratic și integrat în structurile de referință ale lumii contemporane.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor
Membrii Consiliului Superior al Magistraturii, judecători, procurori și reprezentanți ai societății civile, își exprimă recunoștința pentru tot ce au realizat făuritorii marelui eveniment a cărui sărbătorire se apropie și nutresc convingerea că drumul pe care România îl urmează în prezent este cel pe care l-au dorit și aceștia”.
CSM. Mesaj cu ocazia „Zilei Unirii Principatelor Române” was last modified: ianuarie 23rd, 2023 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.