[UPDATE: Repartizarea candidaților] Concursul de admitere în magistratură – 14 octombrie 2022-15 iunie 2023

31 ian. 2023
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
3.192 views

Update: Repartizarea candidaților

Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a publicat repartizarea pe săli a candidaților la probele scrise de verificare a cunoștințelor juridice din datele de 4 și 5 februarie 2023.

În acest sens, repartizarea candidaților poate fi consultată aici.

Sursa informației


Update: Rezultate finale

Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) informează că, în urma analizării contestațiilor depuse la punctaj, în unanimitate, subcomisiile de soluționare a contestațiilor dispun respingerea acestora ca neîntemeiate.

În acest sens, CSM a publicat rezultatele finale la testul grilă de verificare a cunoștințelor juridice din cadrul concursului de admitere în magistratură, susținut în 15 ianuarie 2023.

Lista candidaților respinși în urma soluționării contestațiilor la proba eliminatorie de verificare a cunoștințelor juridice;

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Lista candidaților admiși în urma soluționării contestațiilor la proba eliminatorie de verificare a cunoștințelor juridice.

Totodată, CSM a publicat programul de desfășurare a probelor scrise de verificare a cunoștințelor juridice din 4 și 5 februarie 2023.

Proba scrisă de verificare a cunoștințelor juridice din cadrul primei etape a concursului de admitere în magistratură se va desfășura la data de 4 februarie 2023 la disciplinele drept civil și drept procesual civil, respectiv la data de 5 februarie 2023 la disciplinele drept penal și drept procesual penal la Universitatea Nicolae Titulescu, cu sediul în București.

Concursul va începe la ora 9. Accesul candidaților în sălile de concurs este permis între orele 7,30-8,30, pe baza actului de identitate.

Pentru elaborarea lucrării scrise, candidații vor folosi numai pix cu pastă de culoare neagră.

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update: Motivare soluții

Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a publicat procesele-verbale de soluționare a contestațiilor la baremul probei constând în testul grilă de verificare a cunoștințelor juridice din cadrul concursului de admitere în magistratură, susținut în 15 ianuarie 2023.

În acest sens, procesele-verbale pot fi consultate, după cum urmează:

Proces-verbal motivare soluții Drept civil – Drept procesual civil;

Proces-verbal motivare soluții Drept penal – Drept procesual penal.

Sursa informației

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Update: Rezultate

Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a publicat rezultatele obținute de candidați la proba constând în testul grilă de verificare a cunoștințelor juridice din cadrul concursului de admitere în magistratură, susținut în 15 ianuarie 2023.

În acest sens, tabelul cu rezultatele se poate consulta aici.

Sursa informației


Update: Barem definitiv

Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a publicat baremul definitiv, în cadrul concursului de admitere în magistratură, constând în proba eliminatorie tip grilă, susținut în 15 ianuarie 2023.

În acest sens, CSM a publicat procesele-verbale de soluționare a contestațiilor la barem, după cum urmează:

Proces verbal de soluționare a contestațiilor la baremDrept civil – Drept procesual civil;

Proces verbal de soluționare a contestațiilor la baremDrept penal -Drept procesual penal.

Sursa informației


Update: Subiecte/Barem

Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a publicat subiectele și răspunsurile aferente, în cadrul concursului de admitere în magistratură, constând în proba eliminatorie tip grilă, susținut în 15 ianuarie 2023.

În acest sens, subiectele pot fi consultate aici, iar baremul de concurs prin accesarea link-ului.

Totodată, CSM informează că baremul de evaluare și notare poate fi contestat în termen de 24 ore de la afișarea la centrul de concurs.

Contestațiile la baremele de evaluare și notare se formulează și se transmit în format electronic accesând profilul candidatului.

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update: Repartizarea candidaților

Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a publicat repartizarea în săli a candidaților, în cadrul concursului de admitere în magistratură, organizat în perioada 14 octombrie 2022-15 iunie 2023.

Lista cu repartizarea candidaților se poate consulta aici.

De asemenea, CSM a publicat programul de desfășurare a primei etape a concursului de admitere în magistratură, constând în proba eliminatorie tip grilă de verificare a cunoștințelor juridice, din data de 15 ianuarie 2023.

Proba eliminatorie tip grilă de verificare a cunoștințelor juridice ce constituie prima etapă a concursului de admitere în magistratură, va avea loc la data de 15 ianuarie 2023, la Universitatea Nicolae Titulescu, cu sediul în București.

Concursul va începe la ora 10. Accesul candidaților în sălile de concurs este permis între orele 8-9,30, pe baza actului de identitate (B.I./C.I. sau pașaport).

Pentru elaborarea lucrării scrise, candidații vor folosi numai pix cu pasta de culoare neagră.

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update: Rezultate finale înscriere

Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a publicat rezultatul final al verificării condițiilor de înscriere la concursul de admitere în magistratură, organizat în perioada 14 octombrie 2022-15 iunie 2023.

În acest sens, tabelul final cu candidații care îndeplinesc condițiile de participare la concursul de admitere în magistratură poate fi consultat aici.

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update: Rezultate înscriere

Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a publicat rezultatul verificării condițiilor de înscriere la concursul de admitere în magistratură, organizat în perioada 14 octombrie 2022-15 iunie 2023.

Tabelul privind rezultatul verificării condițiilor de înscriere la concurs poate fi consultat aici.

De asemenea, CSM a publicat rectificarea tabelului privind rezultatul verificării condițiilor, în urma constatării unei erori în tabelul inițial.

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update: Calendarul detaliat de desfășurare a concursului

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a adoptat Regulamentul privind admiterea în magistratură, astfel, fiind stabilită organizarea concursului de admitere în magistratură în perioada 14 octombrie 2022-15 iunie 2023.

Înscrierile online pentru concursul de admitere în magistratură se pot efectua până în data de 25 octombrie 2022, ora 23:59, prin accesarea acestui link.

Tematica și bibliografia concursului pot fi consultate aici.

Atașăm, în continuare, documentele publicate de CSM în legătură cu organizarea și desfășurarea concursului:

Anunț privind organizarea concursului de admitere în magistratură din perioada 14 octombrie 2022 – 15 iunie 2023

Calendarul detaliat de desfășurare a concursului

Tematica și bibliografia de concurs

Anunț privind termenul limită de înscriere online

Cererea de înscriere la concurs

Anunț privind documentele necesare în procedura de înscriere la concurs

Instrucțiuni privind folosirea platformei informatice pentru înscrierea online

Declarație tipizată cu privire la imposibilitatea înscrierii online la concurs

Anunț privind modalitatea de obținere a cazierului fiscal și a certificatului medical prevăzut de art. 15 alin. 1 din Regulament

Metodologia privind organizarea și desfășurarea interviului

Metodologia de desfășurare a testării psihologice

Anunț păstrare documente originale

Hotărârea nr. 120/16 iulie 2021 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii pentru aprobarea Regulamentului privind admiterea în magistratură

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației


 

Organizarea concursului de admitere în magistratură

Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât organizarea concursului de admitere în magistratură, în perioada octombrie 2022 – iulie 2023.

Astfel, concursul se organizează pentru ocuparea a 100 de posturi de judecător la judecătorii și 40 posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii, cu posibilitatea suplimentării posturilor scoase la concurs.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit ca posturile de judecător scoase la concurs, să fie reprezentate de aceleași 100 de posturi de judecător anunțate la concursul aflat în derulare, în măsura în care acestea nu vor fi ocupate la concursul aflat în derulare.

În măsura în care la concursul aflat în derulare posturile vor fi ocupate integral sau parțial, cele 100 de posturi care vor fi scoase la prezentul concurs vor fi întregite, în ordine descrescătoare, din lista posturilor care cuprinde situația posturilor vacante la data aprobării concursului.

Atașăm, în continuare, documentele publicate de CSM.

 Anunț cu privire la concursul de admitere în magistratură

Lista posturilor de judecător scoase la concursul de admitere în magistratură

Lista posturilor vacante de procuror propuse pentru concursul de admitere în magistratură

Lista posturilor de judecător din care se poate dispune reîntregirea listei principale și suplimentarea potrivit art. 3 alin. (3) din regulament

Lista suplimentară a posturilor vacante de procuror propuse pentru concursul de admitere în magistratură

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și [UPDATE: Rezultate candidați admiși] CSM. Concursul de promovare pe loc în funcții de execuție a procurorilor (11 septembrie 2022)

[UPDATE: Repartizarea candidaților] Concursul de admitere în magistratură – 14 octombrie 2022-15 iunie 2023 was last modified: ianuarie 31st, 2023 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.