CSM a hotărât modificarea Regulamentului privind examenul de capacitate al judecătorilor stagiari şi al procurorilor stagiari (ordinea de zi soluționată)

10 dec. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1017

Despre

  • 8 decembrie 2015
  • Ședința CSM
  • Hotărârile adoptate

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit informației publicate pe site-ul CSM (www.csm.ro), în ședința din 8 decembrie 2015, CSM a adoptat mai multe hotărâri.

Vă prezentăm, în continuare, o parte din respectivele hotărâri:

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

 

Modificarea Regulamentului privind examenul de capacitate al judecătorilor stagiari și al procurorilor stagiari

Plenul CSM a hotărât modificarea Regulamentului privind examenul de capacitate al judecătorilor stagiari și al procurorilor stagiari, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 581/2006 (M. Of. nr. 789 din 19 septembrie 2006; cu modif. ult.), astfel:

– La art. 6, alin. (4) se modifică și va avea următorul conținut:

Art. 6 alin. (4) – „Judecătorii stagiari și procurorii stagiari au dreptul la concedii de studii de specialitate plătite, pentru pregătirea și susținerea examenului de capacitate, conform legii, cu condiția prezentării la examen”.

 

Modificarea Regulamentului privind concediile judecătorilor și procurorilor

Plenul CSM a hotărât modificarea și completarea Regulamentului privind concediile judecătorilor și procurorilor aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 325/2005 (M. Of. nr. 815 din 8 septembrie 2005; cu modif. ult.), astfel:

– La art. 15, se introduce după alin. (4) un nou alineat, alin. (5), cu următorul conținut:

Art. 15 alin. (5) – „Prin excepție de la prevederile alin. (4), pentru susținerea concursului de promovare în funcții de execuție, judecătorii și procurorii pot beneficia de două ori în cursul aceluiași an calendaristic de concediu plătit, dacă participă la concursuri pentru promovare în grade profesionale diferite”.

– După art. 15, se introduce un nou articol, art. 151, având următorul conținut:

Art. 151 – „(1) Judecătorii și procurorii care, în mod nejustificat, nu se prezintă la examenul de capacitate, la concursul de admitere la doctorat, susținerea proiectului de cercetare științifică la încheierea programului de pregătire universitară avansată sau la susținerea tezei de doctorat ori la concursul de promovare în funcție de execuție, pentru care au beneficiat de concediu plătit pentru formare profesională în condițiile art. 15, nu mai beneficiază de concediu plătit pentru formare profesională la următorul concurs sau examen de același fel la care participă.

Pachet: Principiile procedurei judiciare

(2) Judecătorii și procurorii care, în mod nejustificat, nu se prezintă la cursurile sau alte forme specializate, organizate în țară sau în străinătate, pentru care au beneficiat de concediu plătit pentru formare profesională în condițiile art. 15, restituie indemnizația acordată pentru perioada concediului de formare profesională”.

 

Modificarea Legii nr. 303/2004

Plenul CSM a hotărât sesizarea Ministerului Justiției cu propuneri de modificare și completare a Legii nr. 303/2004 (M. Of. nr. 826 din 13 septembrie 2005; cu modif. ult.) ce îi vizează pe auditorii de justiție, conform propunerilor Direcției legislație, documentare și contencios, însușite în ședința Comisiei nr. 1 din data de 09.11.2015.

 

Amânarea intrării în vigoare a Legii privind insolvența persoanelor fizice

Plenul CSM a apreciat că este oportună amânarea intrării în vigoare a Legii privind insolvența persoanelor fizice și, în consecință, a decis sesizarea Ministerului Justiției cu această propunere.

 

Aprobarea Programului de formare profesională continuă a personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și parchetelor pentru 2016

Plenul CSM a hotărât aprobarea Programului de formare profesională continuă a personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și parchetelor de pe lângă acestea pentru anul 2016, adoptat prin Hotărârea Consiliului de conducere al Școlii Naționale de Grefieri nr. 67/2015.

 

Alte hotărâri ale CSM

– Plenul CSM a hotărât validarea rezultatelor concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent de la ÎCCJ, organizat în perioada 25 august – 23 noiembrie 2015, conform listei cuprinzând rezultatele concursului, anexată notei direcției de specialitate.

– Plenul CSM a hotărât aprobarea calendarului estimativ al concursurilor și examenelor previzionate pentru anul 2016.

De asemenea, Plenul CSM a hotărât includerea în calendarul concursurilor ce urmează a se organiza în anul 2016 a unui al doilea concurs de promovare în funcția de judecător la ÎCCJ, cu condiția de a se aprecia cu privire la oportunitatea organizării acestui concurs, în raport cu situația posturilor vacante la instanța supremă.

– Plenul CSM a validat examenul de promovare în funcții de execuție a personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor din cadrul aparatului propriu al CSM, organizat la data de 23 noiembrie 2015.

– Plenul CSM a validat rezultatul concursului pentru promovarea în funcția de magistrat asistent șef la Secția a II-a civilă a ÎCCJ, organizat la data de 7 decembrie 2015.

 

Pentru a vedea hotărârile adoptate de CSM în ședința din 8 decembrie 2015, vizitați site-ul CSM (www.csm.ro).

CSM a hotărât modificarea Regulamentului privind examenul de capacitate al judecătorilor stagiari și al procurorilor stagiari (ordinea de zi soluționată) was last modified: decembrie 9th, 2015 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter