Comisia Europeană. Cea de-a 35-a aniversare a programului Erasmus+

16 dec. 2022
Vizualizari: 181

Comisia Europeană informează despre ultimul eveniment care sărbătorește cea de-a 35-a aniversare a programului Erasmus+, ce a avut loc la Bruxelles.

De la crearea sa în 1987, Erasmus+ a oferit oportunități de studiu, de formare, de muncă și de voluntariat în străinătate pentru aproape 13 milioane de persoane. În anii următori, Erasmus + va continua să permită unui număr tot mai mare de persoane să studieze și să participe la proiecte transnaționale.

Evenimentul reprezintă ocazia de a asculta în direct experiențele participanților, de a împărtăși propriile impresii și de a face schimb de opinii cu privire la istoria și viitorul programului. La acesta au participat vicepreședintele pentru modul de viață european, comisarul pentru educație, cultură, tineret și sport, precum și președinta Comisiei pentru cultură a Parlamentului European și ministrul ceh al educației, tineretului și sportului.

Fondatorii programului, beneficiarii și membrii personalului care lucrează la nivel național sau european în cadrul programului Erasmus+ vor participa la diferite sesiuni și ateliere dedicate priorităților Erasmus+, bunelor practici și istoriei programului, printre alte subiecte.

Evenimentul reprezintă, de asemenea, ocazia de a prezenta raportul anual Erasmus+ pe 2021, oferind informații cu privire la impactul acțiunilor introduse.

Raportul arată că numai în 2021, în pofida unui context global dificil, Erasmus+ a sprijinit aproape 19.000 de proiecte, cu participarea a peste 70.000 de organizații, oferind oportunități pentru peste 648.000 de cursanți, personal și tineri, inclusiv pentru cel puțin 65.000 de persoane cu mai puține oportunități de a desfășura o activitate de mobilitate. Acest lucru demonstrează angajamentul continuu al programului de a îmbogăți viața de zi cu zi a cetățenilor din Europa și din afara acesteia, precum și apelul său pentru un număr tot mai mare de participanți.

În 2023, în urma Anului European al Tineretului, programul va continua să se asigure că vocile tinerilor sunt auzite în Uniunea Europeană și în afara acesteia, în special printr-o intensificare a activităților pentru tineret finanțate prin Erasmus+. Pe lângă încurajarea proiectelor care urmăresc să sprijine tranziția verde, în toate sectoarele educaționale diferite, programul continuă să urmărească neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon prin promovarea unor moduri de transport durabile și a unor comportamente mai responsabile din punctul de vedere al mediului.

Pentru informații suplimentare, vă invităm să consultați sursa informației.

(Copyright: freeepik.com)

Sursa informației

Vezi și Comisia Europeană. Raportul MCV privind măsurile luate de România pentru a-și îndeplini angajamentele în cadrul acestuia

 

Comisia Europeană. Cea de-a 35-a aniversare a programului Erasmus+ was last modified: decembrie 16th, 2022 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: