[UPDATE: Punctul de vedere al PÎCCJ] Codurile penale se modifică în curând

20 apr. 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 8827

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 20 aprilie 2017: Punctul de vedere al PÎCCJ cu privire la cele mai recente propuneri de modificare a CP și CPP

Potrivit comunicatului din data de 12 aprilie 2017, Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a publicat Punctul de vedere al Ministerului Public cu privire la cele mai recente modificări ale CP și CPP.

Conferintele Video Universul Juridic

Astfel, în urma analizei și studiului proiectului de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de Procedură Penală, precum și pentru completarea articolului 79 din Legea nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative și a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, Ministerul Public apreciază propunerile făcute de Ministerul Justiției ca fiind oportune și în acord cu deciziile Curții Constituționale.

👍Vezi conținutul proiectului de lege

Prin urmare, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a formulat un punct de vedere ce conține observații preponderent de tehnică legislativă.

Ministerul Public își exprimă convingerea că forma promovată de către autorul propunerii de act normativ va fi agreată și de către ceilalți actori implicați ulterior în procesul de legiferare.


Codurile penale se modifică în curând

Ministerul Justiției  a transmis către ÎCCJ proiectul de Lege privind modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de Procedură Penală, precum și pentru completarea articolului 79 din Legea nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative și a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal – potrivit Digi24.

Printre cele mai importante modificări care vor apărea în Codul penal se află articolul 5, care se referă la aplicarea legii penale mai favorabile, articolul 159 alineatul 3 privind împăcarea părților, dar și, din procedura penală, lămurirea situației în care o persoană care a mai fost arestată poate fi din nou arestată preventiv – arată și News.ro.

Modificările vizate vor fi cele constatate după ce s-a făcut un inventar al deciziilor CCR pronunțate și netranspuse, informează Ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Tudorel Toader, a trimis pachetul de legi privind justiția și transpunerea Directivei europene referitoare la confiscarea extinsă la DNA, CSM, DIICOT precum și la Ministerul Public – anunță HotNews.

Eventualele propuneri ale instituțiilor pot fi transmise până în 13 aprilie – adaugă Agerpres.

👍Vezi și: [UPDATE: Ministrul justiției. Probleme de actualitate privind activitatea Ministerului Justiției] Avocatul Poporului motivează decizia de a ataca la CCR O.U.G. nr. 13/2017

[UPDATE: Punctul de vedere al PÎCCJ] Codurile penale se modifică în curând was last modified: aprilie 20th, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter