Codul fiscal – modificări (O.U.G. nr. 6/2015)

17 apr. 2015
12.141 views

Despre

  • M. Of. nr. 250 din 14 aprilie 2015
  • O.U.G. nr. 6/2015
  • Modificarea și completarea Codului fiscal
Art. 140 („Cotele”) alin. (2) lit. g) Cod fiscal (modificat prin O.U.G. nr. 6/2015)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 140 alin. (2) lit. g) prevedea: Cota redusă de 9% se aplică asupra bazei de impozitare pentru livrarea următoarelor bunuri:

1. toate sortimentele de pâine, precum și următoarele specialități de panificație: cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzeluțe și împletituri, care se încadrează în grupa produse de brutărie la codul CAEN/CPSA 1071;

2. făină albă de grâu, făină semialbă de grâu, făină neagră de grâu și făină de secară, care se încadrează la codul CAEN/CPSA 1061;

3. triticum spelta, grâu comun și meslin, care se încadrează la codul NC 1001 99 00, și secară, care se încadrează la codul NC 1002 90 00, prevăzute în anexa I la Regulamentul (CEE) nr. 2.658/87 al Consiliului din 23 iulie 1987 privind Nomenclatura tarifară și statistică și Tariful Vamal Comun, astfel cum a fost modificată prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 927/2012 al Comisiei din 9 octombrie 2012.

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 140 alin. (2) lit. g) prevede: Cota redusă de 9% se aplică asupra bazei de impozitare pentru „(…) livrarea următoarelor bunuri: alimente, inclusiv băuturi, cu excepția băuturilor alcoolice, destinate consumului uman și animal, animale și păsări vii din specii domestice, semințe, plante și ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau înlocui alimentele. Prin normele metodologice se stabilesc codurile NC din anexa I la Regulamentul (CEE) nr. 2.658/87 al Consiliului din 23 iulie 1987 privind Nomenclatura tarifară și statistică și Tariful Vamal Comun, astfel cum a fost modificată prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 1.101/2014 al Comisiei din 16 octombrie 2014, corespunzătoare acestor bunuri”.
 
 Art. 140 („Cotele”) alin. (2) lit. h) Cod fiscal (modificat prin O.U.G.) nr. 6/2015
 

Noua reglementare

La art. 140 alin. (2) se introduce o nouă literă, lit. h).

Potrivit noii reglementări, art. 140 alin. (2) lit. h) prevede: Cota redusă de 9% se aplică asupra bazei de impozitare pentru „(…) serviciile de restaurant și de catering, cu excepția băuturilor alcoolice”.

 

 Alte prevederi ale O.U.G. nr. 6/2015

 Potrivit art. II O.U.G. nr. 6/2015, prin derogare de la prevederile art. 4 alin. (2) din Codul fiscal, dispozițiile art. I intră în vigoare la data de 1 iunie 2015.

Potrivit art. III O.U.G. nr. 6/2015, Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal (M. Of. nr. 927 din 23 decembrie 2003; cu modif. și compl. ult.), precum și cu cele aduse prin prezenta ordonanță de urgență, se va republica, după aprobarea acesteia prin lege, în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.

Codul fiscal – modificări (O.U.G. nr. 6/2015) was last modified: august 18th, 2015 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.