Codul fiscal – completări (Legea nr. 34/2023)

13 ian. 2023
2.006 views

Actul modificat

Actul modificatorSumar
 

Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal
(M. Of. nr. 688 din 10 septembrie 2015; cu modif. și compl. ult.)

 

 

Legea nr. 34/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal

(M. Of. nr. 36 din 12 ianuarie 2023)

 

 

introduce: art. 68 alin. (5) lit. r), art. 76 alin. (4^1) lit. h), art. 78 alin. (2) lit. a) pct. (v), art. 142 lit. aa^1) pct. 8.

 

În M. Of. nr. 36 din 12 ianuarie 2023 s-a publicat Legea nr. 34/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Redăm, în cele ce urmează, completările aduse Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

 

Art. 68 alin. (5) lit. r)

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 68 alin. (5), după lit. q) se introduce o nouă literă, lit. r), cu următorul cuprins:

„r) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilităților sportive în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale căror activități sunt încadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, precum și contravaloarea abonamentelor, oferite de același furnizor care acționează în nume propriu sau în calitate de intermediar, ce includ atât servicii medicale, cât și dreptul de a utiliza facilitățile sportive, în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană”.

 

 

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Art. 76 alin. (4^1) lit. h)

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 76 alin. (4^1), după lit. g) se introduce o nouă literă, lit. h), cu următorul cuprins:

h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilităților sportive în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale căror activități sunt încadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum și contravaloarea abonamentelor, oferite de același furnizor care acționează în nume propriu sau în calitate de intermediar, ce includ atât servicii medicale, cât și dreptul de a utiliza facilitățile sportive, în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, suportate de angajator pentru angajații proprii, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană”.

 

 

Art. 78 alin. (2) lit. a) pct. (v)

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 78 alin. (2) lit. a), după pct. (iv) se introduce un nou punct, pct. (v), cu următorul cuprins:

(v) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilităților sportive în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale căror activități sunt încadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum și contravaloarea abonamentelor, oferite de același furnizor care acționează în nume propriu sau în calitate de intermediar, ce includ atât servicii medicale, cât și dreptul de a utiliza facilitățile sportive, în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, suportate de angajați, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual. Abonamentul vizează servicii furnizate angajatului și/sau oricărei persoane aflate în întreținerea sa, așa cum este definită la art. 77 alin. (3), în limita aceluiași plafon, indiferent de numărul de persoane”.

 

 

Art. 142 lit. aa^1) pct. 8

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la art. 142 lit. aa^1), după pct. 7 se introduce un nou punct, pct. 8, cu următorul cuprins:

8. contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilităților sportive în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale căror activități sunt încadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum și contravaloarea abonamentelor, oferite de același furnizor care acționează în nume propriu sau în calitate de intermediar, ce includ atât servicii medicale, cât și dreptul de a utiliza facilitățile sportive, în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, suportate de angajator pentru angajații proprii, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană”.

 

Codul fiscal – completări (Legea nr. 34/2023) was last modified: ianuarie 13th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.