Calendarul sesiunii speciale de bacalaureat 2019 pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale (OMEN nr. 3184/2019)

27 feb. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 298

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În M. Of. nr. 148 din 25 februarie 2019, s-a publicat Ordinul Ministerului Educației Naționale 3184/2019 prin care se aprobă calendarul sesiunii speciale de bacalaureat 2019 pentru absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat.

Conținutul ordinului

Potrivit art. 1, se aprobă calendarul sesiunii speciale de bacalaureat 2019 pentru absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Inteligența artificială în materie penală

Art. 2 se referă la Comisia județeană de bacalaureat a Inspectoratului Școlar Județean Prahova nominalizează unitățile de învățământ – centru de examen și centru zonal de evaluare pentru sesiunea specială de bacalaureat 2019.

Art. 3 are în vedere faptul că lista nominală a absolvenților de liceu care fac parte din loturile naționale de pregătire pentru competițiile internaționale pe discipline școlare, care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de bacalaureat 2019 – sesiunea iunie – iulie, avizată de directorul general al Direcției generale învățământ secundar superior și educație permanentă, și lista nominală a absolvenților de liceu care fac parte din loturile naționale de pregătire pentru competițiile sportive internaționale, care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de bacalaureat 2019 – sesiunea iunie – iulie, întocmită de Federația Sportului Școlar și Universitar și avizată de directorul instituției, sunt aprobate de președintele Comisiei Naționale de Bacalaureat – 2019.

Art. 4 face referire la președinții comisiilor de bacalaureat din centrul de examen și din centrul zonal de evaluare care se numesc prin ordin al ministrului educației naționale. În aceeași ordine de idei, Comisia județeană de bacalaureat a Inspectoratului Școlar Județean Prahova stabilește componența comisiilor de bacalaureat de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, a comisiilor de bacalaureat din centrul de examen și din centrul zonal de evaluare.

În ceea ce privește art. 5, sesiunea specială de bacalaureat 2019 se desfășoară în conformitate cu Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat – 2011, aprobată prin Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 4.799/2010 privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat – 2011, cu modificările ulterioare, valabilă și pentru examenul de bacalaureat național – 2019 potrivit prevederilor Ordinului ministrului educației naționale nr. 4.830/2018 privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național – 2019.

Art. 6 pune în evidență direcția generală învățământ secundar superior și educație permanentă, Direcția minorități, Direcția generală economică, Centrul Național de Evaluare și Examinare, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, conducerea unităților de învățământ – centre de bacalaureat pentru sesiunea specială – 2019 care duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

 

CALENDARUL
sesiunii speciale a examenului de bacalaureat – 2019
Sesiunea specială 16 mai – 5 iunie 2019

16 – 17 mai 2019: Înscrierea candidaților la sesiunea specială de examen

20 – 21 mai 2019: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

22 mai 2019: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

23 – 24 mai 2019: Evaluarea competențelor digitale – proba D

27 mai 2019: Limba și literatura română – proba E) a) – proba scrisă

Pachet: Principiile procedurei judiciare

28 mai 2019: Proba obligatorie a profilului – proba E) c) – proba scrisă

29 mai 2019: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E) d) – proba scrisă

30 mai 2019: Limba și literatura maternă – proba E) b) – proba scrisă

31 mai 2019: Afișarea rezultatelor până la ora 12 și depunerea contestațiilor (între orele 12 – 14)

31 mai – 5 iunie: Soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor 2019 finale

Calendarul sesiunii speciale de bacalaureat 2019 pentru absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale (OMEN nr. 3184/2019) was last modified: februarie 27th, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter