Baroul București. Răspunsul ANI la adresa privind restricționarea accesului cu telefonul față de avocați

25 mai 2023
Vizualizari: 163

Baroul București a publicat răspunsul primit din partea Agenției Naționale de Integritate (ANI) ca urmare a adresei Baroului privind restricționarea accesului cu telefonul față de avocații care își exercită profesia la sediul ANI.

Redăm, în continuare, un extras din răspunsul primit:

„În îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin, Agenția Națională de Integritate emite, gestionează sau intră în posesia unor informații clasificate, secrete de stat și/sau secrete de serviciu.

Prin urmare, persoanelor care solicită accesul în incinta ANI, având asupra lor mijloace de înregistrare audio-video, sau de comunicare la distanță, le revine obligația de a le depune în locurile special amenajate sau de a le preda la punctele de control acces, exclusiv pentru accesul în locurile în care se află informații clasificate, potrivit H.G. nr. 585/2002 pentru aprobarea Standardelor naționale de protecție a informațiilor clasificate în România.

Față de aceste aspecte, arătăm că este permis accesul avocatului având asupra sa telefonul mobil, în incinta ANI, în zonele care NU sunt încadrate în clasa de securitate I și II, precum și în zonele administrative aferente acestora”.

Documentul integral al ANI este disponibil la sursa informației.

Sursa informației

Vezi și Baroul București. Plata onorariilor pentru asistență judiciară din oficiu

 

Baroul București. Răspunsul ANI la adresa privind restricționarea accesului cu telefonul față de avocați was last modified: mai 25th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: