[UPDATE: Informare] Baroul București. Constituirea unei echipe de avocați care să asigure, cu acordul persoanei în cauză, asistența judiciară gratuită pentru avocații care sunt implicați în proceduri judiciare

6 ian. 2021
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 700

Update 6 ianuarie 2021: Informare privind acordarea de asistență juridică gratuită

Baroul București (www.baroul-bucuresti.ro) a informat avocații că se pot înscrie pentru acordarea de asistență juridică gratuită avocaților care sunt implicați în proceduri judiciare în legătură cu activitatea desfășurată în cadrul profesiei sau în legătură cu profesia.

Astfel, aceștia își pot exprima opțiunea la adresa de e-mail: [email protected].

Pentru detalii suplimentare, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Update 28 decembrie 2020: Informare privind deschiderea contului

Baroul București (www.baroul-bucuresti.ro) a informat că a fost deschis contul special constituit, la BCR – Sucursala Lipscani, sub denumirea „Apărarea avocaților”, cu IBAN: RO02RNCB0090005630040017.

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

Acesta va fi alimentat prin contribuții și donații din partea membrilor corpului profesional.

Pentru detalii suplimentare, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Baroul București (www.baroul-bucuresti.ro) a publicat un comunicat prin care aduce la cunoștință avocaților că a decis constituirea unei echipe de avocați care să asigure, cu acordul persoanei în cauză, asistența judiciară gratuită pentru avocații care sunt implicați în proceduri judiciare, în calitate de părți (suspecți, inculpați, părți vătămate, părți civile) în legătură cu activitatea desfășurată în exercițiul profesiei.

Selectarea avocaților se va efectua, de la caz la caz, de către decan, după consultarea cu persoana în cauză și familia sa.

Astfel, pentru fiecare dintre avocații în cauză se va emite o decizie de acordare a asistenței juridice gratuite, în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 51/1995.

Totodată, avocații desemnați vor putea solicita, pe baza documentelor justificative, decontarea cheltuielilor efectuate în legătură cu asistența acordată colegilor, inclusiv pentru a lua legătura cu aceștia, în cazul în care este necesară deplasarea la locul de reținere sau deținere.

Pentru toate aceste cheltuieli a fost constituit un cont special, sub denumirea „Apărarea avocaților”, care va fi alimentat prin contribuții și donații din partea membrilor corpului profesional.

Mai multe detalii cu privire la condițiile în care se pot efectua contribuții se pot găsi la serviciul Contabilitate sau la adresa de e-mail [email protected].

Sursa informației

Vezi și Baroul București. Măsuri pentru protejarea exercitării legale și în siguranță a profesiei de avocat

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

 

[UPDATE: Informare] Baroul București. Constituirea unei echipe de avocați care să asigure, cu acordul persoanei în cauză, asistența judiciară gratuită pentru avocații care sunt implicați în proceduri judiciare was last modified: ianuarie 6th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter