Azi intru din nou în rețea

31 mart. 2017
Vizualizari: 4965

Telefonul de pe noptieră începe să chițăie discret. Închid ochii, pentru că până atunci îi ținusem deschiși privind larg la nemișcarea nopții. După o secundă, știu foarte clar că doar una a trecut, i-am redeschis și am privit noua zi.

Clipirea a fost așa, ca o apăsare a butonului de reset al unei tablete PC sau al unui calculator mai prăfuit de sub birou. Știți, depinde de vârstă…

Aș fi mai degrabă calculatorul acela butucănos: procesor bun, memorie mare, un hard măreț plin cu date, dar cu un sistem de operare care se încarcă lent. În fiecare dimineață mă rebootez sinuos, trecând prin clicul unui genunchi suprasolicitat la sală, printr-o oarecare uimire satisfăcută că mai apuc și azi să intru în rețea și o iau de la capăt.

51 de ani se încarcă greu în memorie. Dar îmi trebuie tot sistemul; azi am un benchmark de anduranță. Mă voi duce în cele mai ascunse unghere, cu fișiere de demult și le voi selecta până la data curentă: trebuie să răspund cine sunt și trebuie să selectez ceva general, o concluzie, un overview.

Reușesc să adun câte ceva și le pun cap la cap: într-un fișier de acum 50 de ani eu sunt lacrimile de bucurie ale mamei, apoi tata mă învață să înot în mare, mai târziu. Stau în brațele puternice ale părinților mei și fac și bune și rele, cam până pe la 18 ani. Nimic ieșit din comun. Învăț, lenevesc, cresc într-o meserie, apoi în alta, ceilalți îmi spun că sunt ok și uneori le dau dreptate. Cunosc din ce în ce mai mulți oameni, le învăț tristețea ochilor; peste bucurii trecem repede. Din tristețe renaștem, acolo suntem noi. Din marasm reconstruim și devenim mai tari.

Cine sunt… Un bărbat, un tată, un soț, un profesionist care are încă ceva de spus și se încăpățânează să nu afișeze pe ecranul vieții, „system failure”.

Mă ridic, noaptea rămâne în spate, vecinul de jos trântește ușile, intrăm încă o zi în rețea.

Azi intru din nou în rețea was last modified: martie 31st, 2017 by Flaviu Cursaru

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice