Avem proiecte la nivel de consiliu de conducere; avem proiecte să evoluăm și, ca profesie, sigur vom evolua

2 apr. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 715

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Vă spunem bine ați revenit la o nouă ediție a emisiunii Insolvența la ea acasă – prima emisiune din anul 2019, un an care corespunde și cu aniversarea a 20 de ani de profesie de practician în insolvență în România. Suntem împreună cu membri marcanți ai Consiliului Național de Conducere; de asemenea, cu invitați speciali – dl profesor Bufan și dl Costel Ionașcu. Discutăm despre această aniversare – opinii personale, puncte de vedere cu privire la lucrurile importante din profesie, la ce s-a întâmplat în ultimii ani, poate chiar și anul trecut, 2018, în activitatea UNPIR.

Oana Velican, membru CNC, o să începem cu tine. De când ești în această profesie? Cum a fost evoluția ta? Lucrurile care sunt importante pentru tine în calitate de practician în insolvență?

Oana Velican: Sunt membru activ al UNPIR din 2006, însă practic în profesie și în meseria de practician, ca să zic așa, de când am terminat facultatea, din anul 2001, de pe vremea când era UNPLR – Uniunea Națională a Practicienilor și Lichidatorilor. Atunci mentorul meu era dl Ana Ion, președintele filialei Timiș, Caraș și Arad. Apoi, în 2006, când a apărut Ordonanța 86 și s-a transformat UNPLR în UNPIR, de atunci, chiar în acel an, am devenit membru UNPIR.

Pot să spun că am evoluat – eu așa simt – în bine, ca profesie. Cred că suntem profesioniști, sunt sigură de asta…

Nicolae Cîrstea: Ce înseamnă pentru dumneavoastră să fiți practician în insolvență? Există și o frumusețe a acestei profesii, în afară de provocările, de stresul zilnic, de toate lucrurile care se întâmplă în activitatea curentă?

Oana Velican: Păi este profesia mea de bază. Eu asta fac, v-am spus, din 2001. Și nici nu mă văd făcând altceva. Sunt economist, sunt auditor, sunt expert contabil, fac parte și din cele două organizații – Camera Auditorilor și Corpul Experților Contabili – însă asta mă văd făcând până ies la pensie, să zic așa.

Nicolae Cîrstea: În încheiere aș vrea să vă rog pe fiecare dintre dumneavoastră să ne spuneți care ar fi calitățile pentru un practician în insolvență, ca să fie foarte bun în profesie; și, de asemenea, care este, din punctul dumneavoastră de vedere, frumusețea profesiei de practician în insolvență.

Oana Velican: Frumusețea – atunci când un plan de reorganizare reușește. Atunci când atât debitorul, cât și creditorii, practic sunt satisfăcuți de întreaga procedură. Pentru un practician cred că pregătirea profesională, iar în condițiile legislative de astăzi, să fie și curajos.

Nicolae Cîrstea: Totuși, aș vrea să vă mai întreb pe fiecare dintre dumneavoastră ceva: cum vedeți activitatea dumneavoastră, a practicienilor în insolvență, dar și a UNPIR, din perspectiva următorilor 10-20 de ani?

Oana Velican: O să vorbesc din punct de vedere al profesiei. Avem proiecte la nivel de consiliu de conducere; avem proiecte să evoluăm și, ca profesie, sigur vom evolua. Acum lucrez la un site – nu pot să vorbesc prea multe despre asta, nu sunt șef de echipă, o să vorbească colegul meu Florin Dragomir, este șef de echipă – care sperăm să-l finalizăm în 4 luni, folositor atât Uniunii, folositor atât practicienilor. Am lucrat în echipă și pentru diferite modificări legislative și ale statutului – unele care s-au concretizat, unele nu. Asta vom face și în viitor…

Avem proiecte la nivel de consiliu de conducere; avem proiecte să evoluăm și, ca profesie, sigur vom evolua was last modified: aprilie 2nd, 2019 by Oana Velican
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Oana Velican

Oana Velican

Este practician în insolvență, membru în Consiliul Național de Conducere al UNPIR.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter