Au fost stabilite fondurile disponibile în cadrul Programului Prima casă

26 feb. 2016
Vizualizari: 1227

Despre

  • Fondurile disponibile în cadrul Programului Prima casă
  • Ministerul Finanțelor Publice

Potrivit comunicatului de presă publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (www.mfp.ro), au fost stabilite fondurile disponibile în cadrul Programului Prima casă.

Conform acestui comunicat plafonul total de garantare de 1.690.330.155 de lei, aferent programului Prima casă, pentru anul 2016, a fost alocat în întregime. Astfel, băncile comerciale au pusă la dispoziție întreaga sumă.

Finanțatorii participanți în cadrul programului acordă credite Prima casă, în baza alocării sumei de 200 de milioane de lei provenite din rambursări de rate de capital efectuate până la data de 31.12.2015, din diferențele rămase neutilizate din sumele alocate anul trecut, în valoare totală de 172.580.733 de lei și din plafonul reutilizat în condițiile legii, disponibil până la data de 31.12.2016, de 17.749.422 de lei, precum și din plafonul suplimentar de 1,3 miliarde de lei acordat prin H.G. nr. 1016/2015.

În cursul anului, conform prevederilor art. 3 alin. (29) din Anexa nr. 1 la H.G. nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului Prima Casă, cu modificările și completările ulterioare, FNGCIMM este autorizat să evalueze cel puțin trimestrial modul de utilizare de către finanțatori a plafoanelor alocate și să efectueze realocări între finanțatori în funcție de gradul de utilizare a plafoanelor alocate, cu acordul prealabil al Ministerului Finanțelor Publice.

Pentru a vedea respectivul comunicat de presă vizitați site-ul Ministerului Finanțelor Publice (www.mfp.ro).

Au fost stabilite fondurile disponibile în cadrul Programului Prima casă was last modified: februarie 25th, 2016 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.