APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO

20 nov. 2023
Vizualizari: 92
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Organizare judiciară – Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești. Comentariu pe articole

Organizare judiciară – Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești. Comentariu pe articole

Organizare judiciară – Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești. Comentariu pe articole

Proiectul editorial dezvoltat de autorul Cezar Filip, judecător la Curtea de Apel București și vicepreședinte al Asociației Magistraților din România, deschide drumul pentru cercetarea științifică a activității administrative a instanțelor de judecată, în contextul dispozițiilor legale și regulamentare care o reglementează, propunându-și să contribuie la o mai bună cunoaștere și funcționare a instanțelor de judecată, transparentizarea și unificarea procedurilor administrative prin asigurarea unui cadru în care fiecare participant la activitatea instanței să cunoască mai bine atât activitatea proprie, cât și pe cea a conducerii instanțelor.

Lucrarea aduce împreună, într-un mod structurat și accesibil, toate prevederile legale relevante în legătură cu fiecare dispoziție a Regulamentului, oferind, totodată, explicații și trimiteri la modul de aplicare și interpretare a dispozițiilor regulamentare în practica administrativă a instanțelor.

O lucrare fără precedent, care trebuie să se afle pe masa fiecărui judecător și practician din justiție, nu numai a celor preocupați de aspectele de conducere și organizare, în care vor regăsi un real ajutor pentru înțelegerea și rezolvarea situațiilor care apar zi de zi în viața instanțelor.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
 
 
 

Drept procesual civil. Curs de bază pentru licență, seminare și examene

Drept procesual civil. Curs de bază pentru licență, seminare și examene

Drept procesual civil. Curs de bază pentru licență, seminare și examene

Cursul, ajuns la cea de-a treia ediție, cuprinde o analiză de ansamblu a instituțiilor procesuale civile, conform noului Cod de procedură civilă, reglementare cu implicații majore în activitatea întregului sistem judiciar.

Lucrarea este împărțită în 13 capitole, care, la rândul lor, sunt organizate în secțiuni și subsecțiuni, pentru o sistematizare cât mai eficientă a instituțiilor procesuale analizate și a informațiilor dezvoltate.

Lucrarea include, în special în notele de subsol, principalele soluții dezvoltate în practica instanțelor și în doctrina cu privire la unele dintre dispozițiile noului Cod. De asemenea, la finalul fiecărui capitol se regăsesc întrebări, grile și spețe pentru verificarea cunoștințelor. Nu în ultimul rând, lucrarea cuprinde modificările aduse prin Legea nr. 310/2018, precum și alte modificări legislative survenite, împreună cu unele evoluții ale jurisprudenței.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
 
 
 

Arhitectura contemporană a dreptului individual la muncă

Arhitectura contemporană a dreptului individual la muncă

Arhitectura contemporană a dreptului individual la muncă

Lucrarea reprezintă o abordare inedită a dreptului individual la muncă, fiind realizată o analiză a instituțiilor de dreptul muncii din toate unghiurile juridice și sociale, punându-se accent pe viitorul dreptului muncii, astfel cum este conturat de transformările structurale rezultate de efectele pandemiei SARS-CoV-2 și de accelerarea noilor tehnologii. De asemenea, lucrarea cuprinde ample referințe practice, fiind evidențiate studiile de caz relevante din practica judiciară națională, europeană și internațională, precum și argumentația pe care acestea s-au grefat. Astfel, lucrarea analizează din punct de vedere teoretic și practic aspectele esențiale ale dreptului individual la muncă, fiind structurată pe două mari paliere: (i) note de curs și (ii) exerciții, grile și studii de caz, constituind astfel un instrument util de lucru atât pentru studenți, cât și pentru practicieni.

Având în vedere numeroasele modificări legislative din ultima perioadă, această lucrare are avantajul de a analiza și clarifica toate modificările legislative naționale, în concordanță cu prevederile europene și internaționale. Experiența semnificativă în acest domeniu a autorilor este un argument suplimentar al calității lucrării, fiind evidențiate problemele cu care se confruntă practicienii și/sau părțile raporturilor de muncă și soluțiile aferente acestora, precum și jurisprudența incidentă a Curții de Justiție a Uniunii Europene, a Curții Constituționale și a Înaltei Curți de Casație și Justiție. În plus, limbajul accesibil și varietatea exemplelor fac expunerea ușor de înțeles și pentru studenți.

👍VEZI CARTEA ÎN UJMAG.RO!
 
 

APARIȚII EDITORIALE ÎN UJMAG.RO was last modified: noiembrie 20th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: