Anexele nr. 1 şi 3 la H.G. nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României – modificări (H.G. nr. 511/2020)

3 iul. 2020
Vizualizari: 695

Actele modificate

Actul modificator

Sumar

Anexele nr. 1 și 3 la H.G. nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

(M. Of. nr. 515 din 16 iunie 2020)

 

 

 

H.G. nr. 511/2020 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 1 și 3 la H.G. nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

(M. Of. nr. 577 din 1 iulie 2020)

 

 

modifică: art. 2 pct. 1 din Anexa nr. 1, art. 1 pct. 9 din Anexa nr. 3, art. 11 alin. (6) din Anexa nr. 3;

– introduce: art. 1 pct. 12 – 14 din Anexa nr. 3.

 

În M. Of. nr. 572 din 1 iulie 2020 s-a publicat H.G. nr. 511/2020 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 1 și 3 la H.G. nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în cele ce urmează, vă prezentăm modificările, dar și completările aduse respectivelor actele normative.

 

Art. 2 pct. 1 din Anexa nr. 1  

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 2 pct. 1 din cadrul Anexei nr. 1 prevedea următoarele aspecte:

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

„Art. 2 – În condițiile art. 5 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 55/2020, se stabilesc următoarele măsuri:

1. Se instituie obligația de a asigura măsurile de continuitate a activității centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile și de a stabili programul de lucru al angajaților, potrivit art. 19 din Legea nr. 55/2020.”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 2 pct. 1 se modifică și va avea următorul conținut:

1. Se instituie obligația de a asigura măsurile de continuitate a activității centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile și de a stabili programul de lucru al angajaților, potrivit art. 19 din Legea nr. 55/2020, cu avizul direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București.

 

 

 

Art. 1 pct. 9 din Anexa nr. 3  

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 1 pct. 9 prevedea următoarele aspecte:

„Art. 1 – În condițiile art. 5 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 55/2020, se stabilesc următoarele măsuri:

[…]

9. Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 6 persoane care nu locuiesc împreună, respectiv ciclismul, drumețiile, alergarea, canotajul, alpinismul, vânătoarea, pescuitul și alte activități recreative și sportive desfășurate în aer liber stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, după caz, cu ministrul tineretului și sportului, ministrul mediului, apelor și pădurilor sau ministrul agriculturii și dezvoltării rurale.”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 1 pct. 9 se modifică și va avea următorul conținut:

9. Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, respectiv ciclismul, drumețiile, alergarea, canotajul, alpinismul, vânătoarea, pescuitul și alte activități recreative și sportive desfășurate în aer liber stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, după caz, cu ministrul tineretului și sportului, ministrul mediului, apelor și pădurilor sau ministrul agriculturii și dezvoltării rurale.

 

 

 

Art. 11 alin. (6) din Anexa nr. 3  

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 11 alin. (6) prevedea următoarele aspecte:

„(6) Respectarea aplicării măsurii prevăzute la art. 1 pct. 10 și 11 se urmărește de către Ministerul Afacerilor Interne.”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 11 alin. (6) se modifică și va avea următorul conținut:

(6) Respectarea aplicării măsurilor prevăzute la art. 1 pct. 10-14 se urmărește de către Ministerul Afacerilor Interne.

 

 

 

Art. 1 pct. 12 – 14 din Anexa nr. 3  

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, la Anexa nr. 3 art. 1, după pct. 11 se introduc trei noi puncte, pct. 12 – 14, cu următorul cuprins:

12. Se permite organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu participarea a cel mult 20 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică stabilite prin ordin al ministrului sănătății.

13. Se permit organizarea și desfășurarea de către instituțiile cu atribuții în domeniul apărării naționale, ordinii și siguranței publice, în aer liber, a activităților specifice, cu participarea a maximum 200 de persoane și sub supravegherea unui medic epidemiolog.

14. Se permite organizarea și desfășurarea activităților specifice din domeniul diplomatic, la sediile ambasadelor, organizate în aer liber, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană participantă și respectarea regulilor de protecție sanitară.

Anexele nr. 1 și 3 la H.G. nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României – modificări (H.G. nr. 511/2020) was last modified: iulie 3rd, 2020 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.