Anexa nr. 5 la HCDCPR nr. 1/2019 pentru aprobarea normelor privind competenţele profesionale, educaţia, formarea şi atestarea profesională ale psihologilor cu drept de liberă practică – modificări (HCDCPR nr. 62/2021)

24 nov. 2021
Vizualizari: 426

Actul modificat

Actul modificatorSumar
 

Anexa nr. 5 la Hotărârea Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România nr. 1/2019 pentru aprobarea normelor privind competențele profesionale, educația, formarea și atestarea profesională ale psihologilor cu drept de liberă practică

(M. Of. nr. 173 din 5 martie 2019; cu modif. și compl. ult.)

 

 

Hotărârea Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România (HCDCPR) nr. 62/2021 privind modificarea anexei nr. 5 la Hotărârea Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România nr. 1/2019 pentru aprobarea normelor privind competențele profesionale, educația, formarea și atestarea profesională ale psihologilor cu drept de liberă practică

(M. Of. nr. 1107 din 22 noiembrie 2021)

– modifică: art. 2 alin. (4) și (7), art. 5 alin. (1), art. 10, art. 17 alin. (3).

 

În M. Of. nr. 1107 din 22 noiembrie 2021 s-a publicat Hotărârea nr. 62/2021 privind modificarea anexei nr. 5 la Hotărârea Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România nr. 1/2019 pentru aprobarea normelor privind competențele profesionale, educația, formarea și atestarea profesională ale psihologilor cu drept de liberă practică.

Redăm, în continuare, principalele modificări aduse respectivei anexe.

 

Art. 2 alin. (4) și (7)

Vechea reglementare

„(4) Cu excepția programelor de studii universitare acreditate de către Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior, denumită în continuare ARACIS, sau de către Autoritatea Națională pentru Calificări, denumită în continuare ANC, programele de formare profesională pentru psihologi se pot desfășura numai sub egida CPR și cu avizul Comitetului director al CPR, denumit în continuare Comitetul director.

(7) Programele de studii universitare parcurse în străinătate vor fi recunoscute de CPR, cu condiția echivalării diplomei de studii de către Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor, denumit în continuare CNRED.”

 

Noua reglementare

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Potrivit noii reglementări, art. 2 alin. (4) și (7) se modifică și vor avea următorul conținut:

(4) Cu excepția programelor de studii universitare acreditate în condițiile legii, programele de formare profesională pentru psihologi se pot desfășura numai sub egida CPR și cu avizul Comitetului director al CPR, denumit în continuare Comitetul director.

(7) În vederea obținerii dreptului de liberă practică pentru exercitarea profesiei de psiholog, programele de studii universitare parcurse în străinătate vor fi recunoscute de către CPR sau, după caz, de către Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor, denumit în continuare CNRED, conform procedurilor legale aplicabile.

 

 

Art. 5 alin. (1)

Vechea reglementare

„Art. 5

(1) Programele de studii universitare de licență, master, doctorat, precum și programele de studii postuniversitare în psihologie sunt organizate de către universități, cu acreditarea ARACIS sau ANC, după caz.”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 5 alin. (1) se modifică și va avea următorul conținut:

Art. 5

(1) Programele de studii universitare de licență, master, doctorat, precum și programele de studii postuniversitare în psihologie sunt organizate de către universități, în condițiile legii.

 

 

Art. 10

Vechea reglementare

„Art. 10

Programele de formare profesională, cu excepția programelor de studii universitare și postuniversitare acreditate de către ARACIS și ANC, se pot desfășura numai cu condiția avizării acestora de către Comitetul director.”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 10 se modifică și va avea următorul conținut:

Art. 10

Programele de formare profesională, cu excepția programelor de studii universitare și postuniversitare acreditate în condițiile legii, se pot desfășura numai cu condiția avizării acestora de către Comitetul director.

 

 

Art. 17 alin. (3)

Vechea reglementare

„(3) Nu se percep taxe de avizare pentru programele de studii universitare acreditate de ARACIS și ANC.”

 

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 17 alin. (3) se modifică și va avea următorul conținut:

(3) Nu se percep taxe de avizare pentru programele de studii universitare acreditate în condițiile legii.

Anexa nr. 5 la HCDCPR nr. 1/2019 pentru aprobarea normelor privind competențele profesionale, educația, formarea și atestarea profesională ale psihologilor cu drept de liberă practică – modificări (HCDCPR nr. 62/2021) was last modified: noiembrie 23rd, 2021 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.