ANAF. Proiect în dezbatere publică: Ordinul pentru aprobarea Procedurii de acordare a bonificaţiei pentru plata cu anticipaţie a sumelor de plată reprezentând impozit pe venit, contribuţie individuală de asigurări sociale şi contribuţie individuală de asigurări sociale de sănătate

23 nov. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 494

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.anaf.ro), la date de 23 noiembrie 2018, ANAF a dat publicității Proiectul de Ordin al președintelui ANAF pentru aprobarea Procedurii de acordare a bonificației pentru plata cu anticipație a sumelor de plată reprezentând impozit pe venit, contribuție individuală de asigurări sociale și contribuție individuală de asigurări sociale de sănătate, stabilite prin decizii de impunere anuală.

Potrivit referatului de aprobare, care însoțește acest proiect de ordin, bonificația se acordă pentru plata integrală, anticipată, a următoarelor obligații fiscale:

Original Black Friday pe UJmag.ro!

1. impozit pe venit anual pentru veniturile realizate de persoanele fizice în anul 2017;

2. contribuție individuală de asigurări sociale datorate de persoanele fizice, pentru perioada 2016-2017;

3. contribuție individuală de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice, pentru perioada 2014-2017.

Valoarea bonificației reprezintă suma rezultată din aplicarea unui procent de 10% asupra sumelor de plată prevăzute în deciziile de impunere anuală comunicate persoanelor fizice.

Bonificația se acordă cu condiția ca diferența dintre sumele de plată stabilite prin deciziile de impunere anuală și valoarea bonificației, să fie achitată integral astfel:

a) până la data de 15 decembrie 2018, inclusiv, în cazul impozitului pe venit și al contribuției individuale de asigurări sociale;

b) până la data de 31 martie 2019, inclusiv, în cazul contribuției individuale de asigurări sociale de sănătate.

Pentru a vedea proiectul de ordin, dar și referatul de aprobare, care însoțește respectivul proiect, vizitați site-ul oficial (www.anaf.ro).

ANAF. Proiect în dezbatere publică: Ordinul pentru aprobarea Procedurii de acordare a bonificației pentru plata cu anticipație a sumelor de plată reprezentând impozit pe venit, contribuție individuală de asigurări sociale și contribuție individuală de asigurări sociale de sănătate was last modified: noiembrie 23rd, 2018 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter